Kahramanmaraş Onikişubat Muhtarlar Derneği Başkanı Ramazan Gürbak, Türkiye’nin son aylarda yaşadığı hadiseler hakkında Haber 46’ya açıklamalar yaptı. 

Daha önce 16 Nisan referandumu, Cumhur İttifakı ve Eski Türkiye- Yeni Türkiye konuları üzerine acıkmalar yapan, Kahramanmaraş Onikişubat Muhtarlar Derneği Başkanı Ramazan Gürbak, Rahip, Dolar ve Türkiye’yi köşeye sıkıştırma planları hakkında yeni açıklamalarda bulundu.

KOLAY DEĞİL

Türkiye eski Türkiye değil derken boşuna demediklerine vurgu yapan Gürbak: “Rahip olayında bunu gördük. Herkes konuşuyor, ama ABD vatandaşı olup 4 dil bilen ve ABD askeri birimi Delta Force eğitim alan birini alıp 2 yıl hapiste yatırmak kolay değildir. Daha öncede söylemiştim. Memurların maaşlarını ödemek kapı kapı dolanan Türkiye’den yeni Türkiye’ye geçtik” dedi

ÜLKENİZE GÜVENİN

Ülkenin çok iyi noktalarda olduğunu, bazen bazı şeyleri görmek için dışarıdan bakılması gerektiğine değinen Gürbak şöyle konuştu: “Son aylarda özellikle dolar hadisesinde gördük ki, saldırıların arkası kesilmeyecek. Ne yapacağız peki. Aynı 2008 yılında bize verilmeyen İsrail Heron’lar gibi bir atak yapmamız gerekiyor. Şu anda Almanya, Çin, Türkiye ve Rusya ticaretlerinde kendi para birimlerini kullanıyor. Bu ne demek dostlar biliyormusunuz; ‘Bu 150 yıldır bir sömürü düzenine rest çekmektir. Belki farazi bulursunuz ama ‘BM kurulunda Dünya Beşten Büyütür’ demek te önemli bir hadise. Bakınız ben size şunu söyleyeyim. Hizmet yoktur, dışarıdan adam getirir yaptırırsınız, para yoktur basarsınız, ülkeniz yoktur toprak satın alır kurarsınız ama cesaret taklidi olmayan bir durumdur. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’da halkın tek gördüğü ümmet bilinci ve cesarettir”

ŞİMDİ NE OLACAK

Türkiye’nin 2023 hedeflerine bir adım daha yaklaştığını belirten Gürbak: “Anlaşılması gereken konu şu; ‘Hızlı Giden Ata Kırbaç Vurulmaz’ diye bir tabir var. Şu anda Türkiye deyim yerindeyse 4 nala gidiyor. Ne yapıldı Türkiye’ye darbe sonra ne yapılmaya çalışıldı ekonomik yaptırımlar. Peki ülkemiz hala dimdik ayakta mı? Evet. Şu anda sosyal hesaplarda kirli paylaşım yapanlara sadece şu kadarını diyeyim. Ezilmeyin, dik durun. Belki ekonomik bedel öderiz ama ülkemiz payidar kalır. Geçmiş dönemlerde Çanakkale’de canlarını verenler bizim için bunları yaptı. Bizde şimdi gelecek nesiller için bunu yapmak zorundayız” şeklinde konuştu

TORPİL ARIYORDUK

Gürbak şöyle konuştu: “Eskiden bir devlet dairesine gidildiğinde basit bir iş için torpil aranırdı. Orada işimizi bitirebilmek için. Son yıllarda merkezi hükümetimizin yaptığı çalışmalarla ve de cumhurbaşkanımızın söylediği ‘milletimde milletim’ dediği olaydan yola çıkarak bakıldığı zaman devletimizde şeffaflık hâsıl olmuştur. Bu şeffaflıktan ötürü de bundan sonraki süreçler açısından millerinizin kamu kurumlara, özel kurumlara nereye giderse gitsin hizmeti artık en üst seviyeye gelmiştir. İsteyebilir duruma gelmiştir. Buna başta Valilik olsun, belediyeler olsun, başka kurumlar olsun vatandaşların taleplerine daha çok ciddi bakabilmektedirler. Kanunlar bile az talep dengesine göre oluşur. Hizmetlerde bununlar birlikte vatandaşın yaşam kalitesini artırabilmek adına olduğu için burada yine milletin iradesi her zaman tecelli etmiş olup, hizmet olarak millete geri dönmüştür. Yaklaşık 10 yıla yakın muhtarlık yapıyorum, aynı zamanda da muhtarlar dernek başkanı sıfatıyla da bu soruya cevap verebilirim.2014 Büyükşehir yasası çıktıktan sonra bizim hizmetlerimizde inanılmaz bir artış yaşanmıştır. Özellikle 2014 Büyükşehir yasasından sonra hizmetler artmaya devam etmektedir. Buda sanıyorum önümüzdeki yıllarda gerileme dönemime girmeyeceği için daha da artmaya devam edecektir”

BOŞ LAFLARA BAKMAYIN

Gürbak en son olarak şöyle konuştu: “Yine diyorum ülkemizde hükümet kaynaklı olmayan bir faiz ve enflasyon furyası geziyor. Ama halkımızın metanetli olmasını, bunun geçici olduğunu adımız gibi biliyoruz. Dünya’nın 36 tane ülkesine ABD doları ile terbiye etmeye çalışıyorlar. Liderimize güvenin gerisi gelecektir. Kimseye boyun eğmeyin. Türkiye elbet payidar olacaktır”

Haber: Mustafa Kılınç