Mevcut 6 metre enindeki yolda genişletme çalışmaları yaparak 12 metreye çıkarılacak olan yolda yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Erkoç: “Bu caddemizin genişletilmesi ile şehir merkezi trafiğinde bir rahatlama sağlanacaktır. Yol ağını genişleterek, şehir merkezinde oluşan trafik yoğunluğunu bu yollara yaymak suretiyle azaltmayı hedefliyoruz” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Ulaşım Planı kapsamında kent merkezi trafik sirkülasyon sistemi yeniden kuruluyor.

Tek ulaşım arteri üzerine kurulu trafik düzeni, şehrin tarihi çekirdeğini trafiğin düğüm noktası haline getirmekteyken yeni kurulan ulaşım sistemi ile kent merkezine alternatif ulaşım kanalları planlanmış ve hazırlanan ulaşım projeleri aşamalar halinde hayata geçmeye başlamıştır.

Bu kapsamda kentin, kentsel sit alanından geçmekte olan Sarayaltı Caddesi'nin (Sarayaltı Cami-Kanlıdere Köprüsü arası) daha etkin kullanımı önem arzetmektedir. 12 metre genişliğinde planlanan cadde mevcut durumda 6 metre genişliğinde kullanılabilmektedir. Yapılan kamulaştırma çalışmalarıyla 12 metre genişlik sağlanmış olacaktır.

Şehrin kuzey-güney bağlantı akslarının oluşturulması kapsamında yapılan çalışma, sanayi istikametinden Kanlıdere ve Şekerdere yönüne geçişler için alternatif oluşturacağı gibi mevcut tarihi dokunun da canlanmasına vesile olacaktır.

Sarayaltı Caddesi genişletme çalışmaları bir taraftan devam ederken, caddenin doğusunda yer alan Divanlı Caddesi'ni, Turan İlkokulu- Uyuzpınarı mevkiinden Eski İtfaiye bölgesine bağlayan İmar Planı çalışması da koruma kurulu sürecinin ardından tamamlanmıştır.

Şehir merkezinin doğusunda, gerek girift tarihi kent dokusu gerek topoğrafyanın eğimli yapısından kaynaklanan ulaşım zorlukları Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarıyla bir bir aşılmaktadır.