Kahramanmaraş Fuar Merkezi'nde (KAFUM) gerçekleştirilen festivale, Kahramanmaraş’ın yanı sıra Adana, Mersin, Gaziantep, Konya, Şanlıurfa, Mardin, Hatay, Malatya ve Sivas’tan çok sayıda güvercin tutkunu katıldı. Festival öncesi kamyonla KAFUM alanına getirilen yaklaşık 100 güvercin, branda açılarak gökyüzüne uçuruldu. Barışın timsali güvercinlerin ardı ardına kanat çırpması ilginç görüntüler oluşturdu. 
Festival kapsamında, fiyatları bin ile 40 bin lira arasında değişen güvercinler, 5 kişilik jüri tarafından duruş, burun, göz, baş ve kuyruk rengi, paça ve kanat genişliği ile genel fiziki yapılarına göre değerlendirildi. Yapılan değerlendirme sonucunda Sarı ve Kırmızı Meverdi, Kara Müsevvet, Zırhlı Şamı, Ağ ve Göv Şamı olmak üzere 6 dalda birinci seçildi.

Festivalle ilgili bilgi veren Kahramanmaraş Güvercin ve Ötücü Kuşlar Derneği Başkanı Yıldırım Bayazıt, Kahramanmaraş’ta güvercin yetiştiriciliğinin yüzyıllardır devam eden bir gelenek olduğunu söyledi. Festivalin bu yıl 5’incisinin düzenlendiğini belirten Bayazıt, şunları kaydetti: “Festivalimiz 2 bin güvercinle başlamıştır. Burada en güzel güvercinleri seçeceğiz. Dereceye girenlere madalya ve kupa verilecek. Festivalde Maraş’ın meşhur kuşları ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yetişen kuşlar ağarlıkta. Jürimiz güvercinleri göz, baş ve kuyruk rengi, paça ve kanat genişliği ile genel fiziki yapılarına göre değerlendirecek.”