Olay Kahramanmaraş'ta meydana geldi. Canan S.'nin 2010 yılında Kalender K. ile olan birlikteliğinden Öykü bebek dünyaya geldi. Bebeği kabul etmeyen baba isminin nüfusa yazılmasını istemedi. Bunun üzerine nüfusa baba olarak Orhan ismini yazdıran annenin yalanı 5 yıl sonra Nüfus Müdürlüğü tarafından ortaya çıkarıldı.

HASTANE KAYITLARI GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARDI

2010 yılında Afşin Devlet Hastanesi'nde dünyaya getirdiği kız çocuğunun nüfus bilgilerinde baba ismini önce Kalender olarak belirtti. Daha sonra asıl babanın kızını kabul etmemesiyle öfkelenen anne hastanede yetkililere bebeğin baba ismini yanlış söylediğini ifade ederek Orhan olarak düzeltilmesini istedi.

YILLAR SONRA NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ TESPİT ETTİ

Kimliğine baba adı olarak Orhan yazılan Öykü S.'nin hastane kayıtlarını 5 yıl sonra incelemeye alan nüfus müdürlüğü yapılan yanlışlığın peşine düştü. Öykü S.'nin asıl babasının Kalende K. olduğunu tespit eden Nüfus Müdürlüğü anne Canan S. hakkında suç duyurusunda bulundu.

3 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Afşin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Canan S. hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonundan hakkında iddianame düzenlenen annenin 'Çocuğun soy bağını değiştirmek' suçlamasıyla hakkında dava açıldı. Afşin Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan annenin 3 yıla kadar hapsi isteniyor.

Kaynak: Sabah Gazetesi - Atakan IRMAK