Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünce düzenlenen etkinlikte, dawn sendromlu çocuklar Kapıçam mevkisindeki Büyükşehir Belediyesine ait hayvan barınağına götürüldü. Barınakta yavru kedileri seven çocuklar, onlara yemek verdi. Hayvanları görünce heyecanlanan çocuklar, görevli ve gönüllülerce gezdirildi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Hacı Kalınkütük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hayvanları Koruma Günü kapsamında down sendromlu çocuklara hayvan sevgisi kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

Kalınkütük, down sendromlu çocukların hem gelişimine katkı hem de çocukların burada hayvanlarla doğal bir ortamda, iç içe olmalarını sağlamak istediklerini kaydetti.

Çocuklara hayvan sevgisini aşılamanın önemini vurgulayan Kalınkütük, "Çocuklarımızın sokakta gördüğü bir hayvana yiyecek vermesini sağlamak istiyoruz. Küçük yaşta başlayan bir alışkanlık olduğunu düşünerek hayvanları yerinde, doğal ortamında görsünler istedik. Tabii çocuklar da bu ortamda bulunmaktan mutlu oldular" diye konuştu.

HABER FOTOĞRAFLARI

Çocuklardan Selin Sude Bilginer de hayvanları çok sevdiğini ve yeniden gelmek istediğini belirtti.

Kalınkütük, çocuklara şapka, hayvanları için yem ve su kabı, HAYTAP ise resim kitabı verdi.