Onikişubat Belediyesi ile Kahramanmaraş Down Sendromlular Derneği iş birliğinde "Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü" dolayısıyla down sendromlu çocukların gün boyu yaptığı etkinlik, birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.
Vali Mustafa Hakan Güvençer, İl Jandarma Komutanı Alper Kuşbaşoğlu, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz'ı ziyaret eden çocuklar, makam koltuklarına oturdu. Ardından yine makam araçlarıyla programın yapılacağı otele gelen çocuklar, burada keyif dolu dakikalar yaşadı.

Down sendromlu çocuklar tarafından "Bu hayatta biz de varız" mesajının verildiği kısa filmle başlayan etkinlikte, çocuklar hem klasik hem de modern danslarda yeteneklerini gösterdi.

Onikişubat Belediyesi Minik Mehteran Topluluğuna katılan çocuklar, davullar çalıp, Çanakkale Türküsü ve Mehter Marşı'nı seslendirdi. Daha sonra ise sahneye downlu efeler geldi. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileriyle zeybek oynayan çocuklar, katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı.

Sahne performansları Capoeira danslarıyla devam ederken, üniversiteli öğrenciler arasına katılan bir down sendromlu çocuk, akrobatik hareketleriyle seyircilerin beğenisini kazandı.

Gösteriler, modern danslarla son buldu.

- "Down sendromlu çocuklar, özel insanlar"

Vali Güvençer, 21 Mart'ın çok özel bir gün olduğunu söyledi.

Baharın gelişinin kutlandığı bu günde down sendromlularla bir araya gelip kendilerini de yenilediklerini dile getiren Güvençer, şunları kaydetti:

"İki şeye vurgu yapmak lazım. Down sendromlu çocuklar ve aileleri özel ve seçilmiş insanlar. Bu özellikleri gereği de hayatlarını böyle sürdürmek durumundalar. Onlar zaten her gün bu özel durumu yaşıyorlar. Aslında bugünün bizim için özel olması lazım. Bu insanların ve ailelerinin toplumda bizlerle yaşadığının daha fazla farkında olmak için bu özel günler bir vesileden ibaret. Ayrıca Kahramanmaraş'ın ileriye doğru yürüyüşünde sivil toplum kuruluşlarının temsil ettiği hemşehrilerimizin çok büyük payı var. Down sendromlularımızın da bir dernek çatısı altında toplanmaları ve bu dernek sayesinde çalışmalar yapmaları ayrıca takdire şayan. Bu vesileyle tüm down sendromlu kardeşlerimizin bu gününü kutluyorum."

DOWN SENDROMLULAR ETKİNLİKLERİ FOTO GALERİ

Mahçiçek ise özel bir günde, özel çocuklarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Mahçiçek, "Tabii ki onlar bu toplumun bir kesimi, hem de özel bir kesimi. Dolayısıyla Onikişubat Belediyesinin böylesine özel bir kesimin yanında olmaması düşünülemez." ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş Down Sendromlular Derneği Başkanı Zeynep Yerhan da bugünkü aktivitelerde down sendromlu çocukların hikayesini paylaştıklarını belirtti.

Down sendromlu çocukların tüm insanlığa "Bu hayatta biz de varız" mesajı verdiğini vurgulayan Yerhan, bu mesaja kulak veren herkese teşekkür etti.