Türkiye Beyazay Derneği Elbistan Şubesi tarafından Suriye'deki Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlatıldı.
Derneğin Elbistan Şube Başkanı Gökhan Kılınç, dernek binasında yaptığı açıklamada, Suriye'de yaşanan iç çatışmalar nedeniyle zor şartlarda hayatta kalmaya çalışan Türkmenler için "Dünya Engelliler Günü"nde yardım kampanyası başlattıklarını söyledi.

Dünya Engelliler Günü'nde bir etkinlik düzenleyerek, elde edecekleri gelirle de üyelere yardım etmeyi amaçladıklarını ancak bunu iptal ettiklerini belirten Kılınç, Türkmenlere bir nebze olsun yardım eli uzatmak amacıyla böyle bir karar aldıklarını belirtti.

Eğlence programının yerine, zor ve soğuk kış şartlarında yaşam mücadelesi veren Türkmenler için ayni ve nakdi yardım kampanyası başlattıklarını dile getiren Kılınç, şunları kaydetti:

"Üyelerimizin de desteği ile o insanların yardımına koşmak, barınma, beslenme ve sağlık alanındaki insani ihtiyaçlarını gidermek, yardımcı olmak, hüzünlerini paylaşmak ve acil ihtiyaç duydukları insani malzemeleri ulaştırmak için yardım kampanyası başlattık. Aynı coğrafyada birlikte yaşadığımız Türkmen kardeşlerimize bütün vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz."

Kılınç, Elbistan'da toplanacak olan gıda ve giysi yardımlarının Çınar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin deposuna teslim edilmesini, nakdi yardımların ise banka hesaplarına yapılmasını istedi.