Çocukluğundan beri güvercinlere merakı bulunan 62 yaşındaki tekstilci Sezal,19 yıl önce kurduğu fabrikasının çatısında, işlerinin yoğunluğundan sıyrılabilmek için güvercin galerisi oluşturdu.

Makine seslerinden bunaldığında soluğu kuşların yanında alan Sezal, sayıları bine yaklaşan çeşit çeşit güvercine adeta bebek gibi bakıyor. 
Sezal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük yaşlardan beri ilgi duyduğu güvercinlerin, kendisi için hayvan sevgisinden öte adeta yaşam kaynağı olduğunu söyledi. 

Güvercinlere gözü gibi baktığını ifade eden Sezal, güvercinlerine, rahatsızlandıklarında kendisinin de sağlığı bozulacak kadar bağlı olduğunu belirtti. 

Dokuma fabrikasındaki makineler ile güvercin seslerinin kendisini hayata bağladığını dile getiren Sezal, "Güvercinlerin ilacı, aşısı her şeyiyle ilgileniyorum. Yani bir çocuk gibi besliyorum. Güzel bir cins bulduğumda alıyorum, burada üretiyorum. Hobi olarak yapıyorum. Bu, maliyetli bir şey. İyi güvercin beslemek, imkanın olmazsa zor." diye konuştu. 

HABER FOTOĞRAFLARI

Galerisinde genellikle çok iyi türlerden güvercinler bulunduğunu anlatan Sezal, "Güvercin fiyatları cinsine, rengine, yapısına göre belirlenir. Tabii ki bizde bunların çeşit çeşit isimleri var. Bir, iki çeşit değil ki çok çeşit güvercin var. 6. Filo Güvercini Festivali'nde bir güvercinime 30 bin lira değer biçildi." dedi.