Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından Dulkadiroğlu Çocuk Oyunları Parkı'nda düzenlenen şenlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, şenlikte yaptığı konuşmada, organizasyondaki amaçlarının mümkün olduğu kadar teknolojik oyunlardan çocukları uzaklaştırarak, geçmişte anne ve babaların oynadığı oyun tarzlarına dönmek olduğunu söyledi.

Teknolojik oyunların mahsurlarını herkesin bildiğini belirten Okay, şunları kaydetti:

"Bununla ilgili bir farkındalık oluşturmak, dikkati çekmek amacıyla bu organizasyonu Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz yaptı. Biz de buna mekan olarak destek verdik. İnşallah unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunları sizler tekrar hatırlayacaksınız. Bundan sonra da bu geleneksel oyunlarla inşallah tatillerinizi geçirerek, biraz daha sağlıklı, zinde nesiller haline geleceksiniz."

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı ise günümüzde çocukların teknolojik bağımlılıktan zarar gördüğünü ve bu tür oyun parklarıyla da bu zararın azaldığını söyledi.

Günümüzde toplumun hareketliliğini engelleyen teknolojik gelişmelerin olumsuz yönlerini yenerek, herkesin hareketlilik içerisinde bu tür sporları yapması gerektiğini belirten Kabakçı, Kahramanmaraş'ta spor alanında büyük bir tesisleşme bulunduğunu dile getirdi.

GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI FOTOĞRAFLARI

Kabakçı, şöyle devam etti: 

"İnşallah sizleri bu tür sportif etkinlikler ve oyunlar içerinde daha çok göreceğiz, birlikte olacağız. Geleceğin teminatı çocuklar ve gençleri olarak sizlerle birlikte ülkemizde spor yapan, aynı zamanda spor yaparak şampiyonluğa aday, dünya ve Avrupa şampiyonalarında birçok branşta, sizlerin arasından çıkan sporcularımızla da al bayrağımız göndere çektireceğinize inanıyorum. Aynı zamanda da spor şehri olan Kahramanmaraş'ta sizler gibi yetenekli çocuklarımızla da gurur duyacağız."

Konuşmaların ardından yaklaşık 600 çocuk, unutulmaya yüz tutmuş halat çekme, araba yarışları ve yumurta taşıma gibi oyunlar oynadı.

Şenlik anısına etkinliğe katılan öğrencilere unutulmaya yüz tutmuş oyunları gelecek kuşaklara aktarılması adına madalya da takıldı.