Kahramanmaraş Şahinkayası mahallesinde evi yanan bir aileye Büyükşehir Belediyesi çadır göndermişti. Ardından mağduriyetlerini duyuran mağdur aile için, Mahir Ünal Onikişubat Belediyesini ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünü harekete geçirdi.  2 ay önce evleri yanan aileye Onikişubat Belediyesi acil ihtiyaçlarının yanı sıra evlerinin yeniden eski haline döneceğinin müjdesini verdi. Kısa bir süre içerisinde, yanan eve inşaat malzemelerini gönderen Onikişubat Belediyesi, özel bir ekip göndererek evin eskisinden daha güzel bir şekilde tamamlanacağının sözünüde vermiş oldu. 

Aynı gün içerisinde yapılan koordinasyonla aileye ulaşıldı. Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’in talimatları doğrultusunda, evi yanan ailenin yanına giden yetkililer, aileye geçmiş olsun dileklerini iletirken, yaralarının da en kısa sürede sarılacağının müjdesini verdi.

Onikişubat Belediyesi ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün ulaştığı ailenin eksikleri belirlenirken, devletin vatandaşının yanında olduğunun mesajını verdiler.  Onikişubat Belediyesi beraberinde getirdiği yardım paketlerini ve öncelikle acil ihtiyaç duyacakları eşyaları teslim etti.

Evin yeniden yapılabilmesi içinde gerekli olan inşaat malzemelerini de getiren Onikişubat Belediyesi, ailenin eksiksiz bir şekilde, en kısa zamanda inşaatın tamamlanarak, evlerine geçmesinin sağlanacağı bilgisini verdi.