Kahramanmaraş Kadın Platformu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle "Kadın ve Ekonomi" konulu panayır düzenlendi.

Kent Meydanı'nda gerçekleşen programda, kentte bulunan kadın derneklerinin üyeleri el işlemeleri, sandık işlemeleri ve bazlama gözleme stantları açtı. Folklor oyunlarının sergilendiği etkinlikle kadınların ekonomiye katkısının artmasının amaçlandığı belirtildi.

Kahramanmaraş Kadın Platformu Başkanı Kibar Özdemir, Peygamberin eşlerinin ticaretle uğraştığını, Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nda yoldaşlarının kadınlar olduğunu söyledi.

Kadınların ülke ekonomisine katkısının yadsınamaz olduğunu belirten Özdemir, şöyle devam etti:

"Bugünkü ekonomik mücadelede de yine biz kadınlar sizlerin yanınızda olup omuzlarınızdaki yükü paylaşmak istiyoruz. Diyoruz ki, hakça saygı sevgiyi paylaşalım. Unutmayın ki toplumu yetiştirenler kadınlardır. Biz sizi büyütüyoruz, ceme, cemaate katıyoruz. O yüzden kadınlara sevginizi desteğinizi, aklınızı, fikrinizi esirgemeden bu yolda yürüyelim. Biz kimsenin ne bir adım önünde olmak istiyoruz ne bir adım gerisinde olmak. Adil bir yaşam biçimi talep ediyoruz. Sizler bizim kardeşlerimizsiniz, babalarımızsınız, amcalarımızsınız, çocuklarımızsınız, eşlerimizsiniz. Hepimiz birlikte ülkemiz için milletimiz için Kahramanmaraşımız için mücadele veririz."

Onikişubat Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ünsal da Dünya Kadınlar Günü'nü kutladığını söyledi.

Kadının önemine dikkat çeken Ünsal, "Kadınlarımız bizim analarımız, bacılarımız, eşlerimiz her zaman başlarımızın üstünde yerleri var. Kadınlarımıza Onikişubat Belediyesi olarak her zaman pozitif ayrımcılık yaparak onlara öncelik tanımışızdır. Hükümetlerimiz döneminde de kadınlar için pozitif ayrımcılık her zaman yapılmıştır. 2002'den sonraki meclise baktığınız zaman kadın sayısının her geçen gün giderek arttığını görmektesiniz." şeklinde konuştu.