Kahramanmaraş'ta geçtiğimiz gün gece 01:30 sıralarında meydana gelen trafik kazasında bir otomotil hız sonucu yol kenarındaki köpeğe çarptı. Çarpmanın etkisiyle 80 Metre sürüklenen otomobil ağaçlık alanda durabildi. Araçtaki 2 kişi yaralanırken, sağlık ekiplerinin olay yerine gelmesiyle müdahale edildi. 

Yaralı köpek ise hayvan barınağı görevlilerinin geç müdahalesi yüzünden öldü.

Edinilen bilgiye göre, Kaza geçtiğimiz gün gece 01:30 saatlerinde Onikişubat İlçesi Turgut Özal Bulvarı caddesinde meydana geldi. Araç içerisindeki Murat B. ve Mustafa A. yaralandı.

Kazaya şahit olan vastandaşlar, kazazedelerin yardımına koşarken sağlık ve polis ekiplerine haber verildi.Yaralanan sürücü ve 1 kişi olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.
Yaralı köpek ise kaza yerinde can çekişti.

HABER FOTOĞRAFLARI - TIKLA 

KAZA DEĞİL BARINAK GÖREVLİLERİ ÖLÜME TERKETTİ! 

Kaza sonrasında yaralı köpek için hayvan barınağı yetkilerine haber veren polis ekipleri kazadan yaklaşık 50-60 dakika arasında olay yerine gelen barınak görevlisi müdahale etmeden araca kaldırarak barınağa götürmek için yola çıktı.
Vatandaşların bir köşeye atmayacaklarını nereden bilelim demesi ve tepki göstermesi üzerine olay yerinde bulunan Haber46 muhabiri ve beraberindeki 2 gazeteci vatandaşlara net bir bilgi aktarmak amacıyla barınak aracını takip ederek barınağa doğru yola çıkıldı.

Barınağa varıldığında basın mensubları güvenlik engeline takılarak içeriye alınmadı. Muhabirimiz ve beraberindeki 2 gazeteciyi olay yerinden göndermek için bir görevli; Köpeğin sağlık durumunun gayet iyi ve ayağa kalktı demesi üzerine olay yerinden gönderilmeye çalıştı.
Güvenlik görevlisinin içerisinin tadilatta olduğunu ve güvenlik nedeniyle içeri almadıklarını belirtti. Gazetecilerin ısrarı üzerine yetkili bir isim ile görüşen güvenlik görevlisi kimseyi içeriye almadı.

Barınak görevlisinin hayvanın durumunun iyi ve içeride veteriner hekim tarafından tedavi altına alındı demesi üzerine gazeteciler olay yerinden ayrıldı. Kahramanmaraş istikametine doğru ilerleyen basın mensublarımızı yol kenarında çeviren barınak görevlisi bir barınak yetkilisinin sizinle görüşmek istediğini belirtti.

Telefonda görüşme yapan yetkili ' ben hemen geliyorum sizde barınağa geçebilirsiniz' demesi üzerine Haber46 muhabiri ve beraberindeki 2 gazeteci barınağa tekrardan dönüş yaptı. 
Ancak gazeteciler barınağın içerisine girdiğinde korkunç bir manzara ile karşılaştı!

Yaklaşık 2 - 3 saat boyunca bir hayvan bu şekilde bekletilemez! 

Yaralı köpek yere atılmış şekilde saatlerce tedavi altına alınmadan ölüme terkedilmiş durumdaydı.

Olay yerine gelen Barınak Müdürü (Veteriner) hemen tedavi altına alarak müdahalede bulundu. Ancak tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

Barınak görevlileri gazetecilere verdiği açıklamada; Bu gece görevli olan veteriner arkadaşımız uyuya kaldı o yüzden gelemedi ifadesini kullanması üzerine muhabirimiz 'tedavi altına alındı ve ayağa kalktı demiştiniz' dedi.
Ancak görevliler ihmali birbirlerinin üzerine atarak geçiştirmeye çalıştı. 

Hayvan barınağına denetim şart! 

İlgili birimleri göreve davet ediyoruz, başka canlar yanmadan Hayvan Barınağı kontrol altına alınmalıdır.