Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde bir çiftçinin ormanda bulduğu kızıl geyik yavrusu, ayağı kırık bir keçinin anne şefkatiyle hayata tutundu.

Andırın ilçesi Darıovası Mahallesi Kavaklı mevkisinde yaşayan ve çiftçilikle uğraşan Muhammet Avan, ekin hasadı yaparken tarlasının yanında ormanlık alanda bulduğu yeni doğan kızıl geyik yavrusunu eve getirerek koruma altına aldı.

Sıcak havanın da etkisiyle bitkin halde bulduğu geyik yavrusunu evde bakıma alan Avan, Kahramanmaraş Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine de durumu anlattı.

Bu sürede yavru geyik, ayağı kırık bir keçinin gösterdiği şefkatle hayata tutundu.

Avan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bitkin halde bulduğu yavru geyiğin annesini bir süre aradığını ancak bulamayınca eve getirip bakıma aldığını söyledi.

Veterinere de bilgi vererek geyiğin sağlık kontrolünü yaptırdığını anlatan Avan, "Evimde birkaç gün geyik yavrusunun bakımını yaptım. Tabii burada ilginç birşey yaşandı. Keçi yetiştiriciliği yapmamızdan dolayı evimizdeki keçilerin yavruyu emzirmeleri için çalıştık fakat keçiler yavruyu kabul etmedi. Ayağı kırık bir keçi annelik içgüdü şefkatini göstererek emzirmeye başladı. Keçi, ayağının kırık olması nedeniyle de zaten ormana gitmiyordu. Dolayısıyla da yavruya annelik etti." dedi.

Doğada zor durumda kalmış bir hayvana yardımcı olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Avan, yavru geyiğin Kahramanmaraş Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkililerine teslim ettiklerini söyledi.

HABER FOTOĞRAFLARI

Teslim edilen kızıl geyik yavrusunun, bakımlarının ardından doğal yaşam alanına bırakılacağı belirtildi.