Kahramanmaraş'ta meşhur 'biberli lokum'

Kahramanmaraş'ta yarım asırdır lokum ve şekerleme üretimi yapan Ökkeş Nagaş, pul biberle ürettiği fıstıklı lokumu müşterilerinin beğenisine sundu.

YAŞAM 25.08.2020, 11:30
Kahramanmaraş'ta meşhur 'biberli lokum'
banner257

 Babasından öğrendiği mesleğini Dulkadiroğlu ilçesi Sarayaltı Caddesi'ndeki dükkanında üretim yaparak sürdüren Nagaş, geleneksel Türk lezzetlerinden lokum ve şekerleme ürünleriyle 50 yıldır müşterilerinin damağını tatlandırıyor.

Farklı tat ve şekerleme üretimi üzerine çalışma yapan Nagaş, su, şeker, nişastanın yanı sıra çeşitli kuru yemiş ile meyvelerin de karışımından yapılan lokumunu bu kez de Maraş biberinden üretilen pul biberle harmanladı.

Tatlı ve acıyı buluşturan Nagaş'ın biberli ve fıstıklı lokumu müşterilerin ilgisini çekiyor.

 Nagaş, AA muhabirine, 1970'ten beri mesleğini sürdürdüğünü belirterek, "Biz bu mesleği babadan aldık. Babamın ardından ben devam ettirdim. İnşallah benden sonra mesleği oğlum Ali devam ettirecek." dedi.

 Gelişen tekniklere rağmen lokum ve şekerlemeleri el yordamıyla yaptıklarını dile getiren Nagaş, dünyanın her bölgesine ürünlerini gönderdiklerini aktardı.

 Nagaş, oğluyla farklı bir lezzet için arayış içine girdiklerini söyleyerek, ''Memleketimizin ve Maraş biberimizin tanıtımı ve farklılık için aklımıza böyle bir fikir geldi. Biber hasadının da yapılmasıyla, ortaya böyle bir eser çıkarttık. Maraş biberini öne çıkarmak istedik. Biz bunu üretirken, ticari bir amaç gütmeden yaptık. Biberli lokumu ilk önce dostlarımıza ve gelen müşterilerimize ikram ettik. Tadına baktıktan sonra herkesten olumlu tepkiler aldık." diye konuştu.  

- Müşteriler beğeniyor 

İngiltere'de yaşayan ve tatil için Kahramanmaraş'a gelen Ahmet Koyunlu, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine tattığı biberli lokumu beğendiğini söyledi.

 Koyunlu, lokumu ilk yediğinde hoş bir tat geldiğini ve acının sonradan hissedildiğini anlattı.

 Dilara Koyunlu de biberli lokumun lezzetinin Kahramanmaraş'a yöresine ait olduğunu kaydederek, ''Hem acı hem de tatlı burada çok seviliyor. Bu iki türün birleşiminin sıra dışı bir tat oluşmuş.'' sözlerine yer verdi. 

Yorumlar (5)
Sade Vatandaş 11 ay önce
İşiniz gücünüz yeme içme. İnsalık için faydalı bişey üretin .
Misafir 11 ay önce
Bravo tebrikler. Bizim millet ver yiyim yat yiyim derdinde
beyinsiz boş vatandaşa cevap veren prof 11 ay önce
sana beyin alacam adamın işi ticaret
ibrahim 10 ay önce
Diyoruz ki Gaziantep şu yaptı bunu yaptı yok biberimizi aldı falan filan adam işini yapmış ve kahramanmaraş için birşey yapmış sen yaptın bu memleket için muhalefet muhalefet başka birşey yok.............
yerel halk 11 ay önce
biberli lokum bulunur..
banner112
20°
az bulutlu
Günün Anketi Tümü
Hayrettin Güngör'ü başarılı buluyor musunuz?
Hayrettin Güngör'ü başarılı buluyor musunuz?
Namaz Vakti 16 Haziran 2021
İmsak 03:16
Güneş 05:03
Öğle 12:38
İkindi 16:30
Akşam 20:02
Yatsı 21:42