Elbistan’ın İğde Mahallesinde oturan Mehmet Önat ve Hulisi Erdem isimli iki kişi yurt dışında yaşayan hayırseverler mahallilerini sosyal medya hesabından yaptıkları paylaşımlar ile hayra teşvik ediyorlar. Mahalle içerisinde bulanan 3 cami yapılan paylaşımlar sonucunda onarılarak tekrar eski günlerine kavuştu. 

HABER FOTOĞRAFLARI - TIKLA

Uzun süreler önce Elbistan İğde Mahallesinde oturup yurt dışına giden ve memleket özlemi çeken gurbetçiler, mahallelerine yaptığı yardımlar ile hem sevap kazanıyor hem mutlu oluyor. İğde mahallesinde özel bir şirkette güvenlik görevlisi olan Mehmet Önat’ın bir caminin yanından geçerken yıkılmış duvarı sosyal medya üzerinden paylaşmasın üzerine başlayan yardım trafiği hız kesmeden devam ediyor. Önat’ın paylaşımı sonrası yurt dışında oturan hayırseverler Önat ile irtibata geçerek caminin duvarının onarılmasını sağladı. İkinci kere başka bir caminin yakıtı için paylaşım yapan Önat’a, yine yardım yapılarak, caminin kışlık yakıtı giderildi.
ANINDA YANIT GELİYOR
Konu hakkında Haber 46 ekibine bir açıklamada bulanan Mehmet Önat: “İğde Mahallesi’nde Güvenlik olarak çalışıyorum. Sosyal medya üzerinden mahallemizde bulanan camiler veya kişiler hakkında paylaşımlarda bulunup, İğde mahallesinde oturan ve yurt dışında oturan abilerimize ulaşıyorum. Geçen gün imam arkadaşımız caminin duvarının yıkılması üzerine konuyu benle paylaştı. Bende sosyal medyamda bulanan hayırseverlere konuyu ilettim. Ayrıca yurt içinde ve mahallede bulanan yardımseverlerimiz hemen konuya el attılar. Paylaştık ve anında yurt içi ve yurt dışından çok büyük katkıda bulundular. Bu şekilde topladık paraları ve güzel şekilde duvar yaptırdık. Yardımlaşma yönünden baya iyi şeyler yapıyoruz. Bir diğer yardımseverimiz ise yine mahalle sınırları içerisinde bulanan bir caminin tüm kışlık yakıtını karşıladı” dedi
GÜVEN ÇOK ÖNEMLİ
Bende mahallem için ne yapabilirim şeklinde düşündüğüm esnada yaptığım paylaşıma olumlu yanıt gelince hemen camiye yardımı götürdüğünü belirten Önat konuşmasını şöyle sürdürdü: “Tabi ki yardım yapacak yurt dışındaki ağabeylerimiz güven esasına göre bize para gönderiyor. Biz yaptığımız işlerin hepsini şeffaf olarak yapıyoruz. Dernek değiliz, resmi kurum değiliz. Biz Allah rızası için yapıyoruz. Yaptığımız işlerin hepsini de kalem kalem paylaşıyoruz. Hayırsever insanların hepsi nereye ne yapıldığını bizim paylaşımlardan görebiliyor. Verdiğim para hayra mı gitti? Yoksa başka yerlere mi gitti? Diyen kimse olmasın diye çöp poşeti dahi alsak sosyal medya üzerinden paylaşıyoruz. İkinci yaptığımız paylaşımlardan ötürü daha çok talep almaya başladık. Bu insanlar gerçekten hayırlarımızı doğru yere harcıyorlar diye. Bizi de takip ediyorlar. Takdir ediyorlar. Sadece kendi mahallemiz için düşünüyoruz.