Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanlar Off-Road Kulübü iş birliğinde, Ahir Dağı'ndaki yaban hayvanları için yem bırakıldı.

Belediye ve off-road kulübü üyeleri, hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü 2 bin 300 metre rakımındaki Karagöl mevkisine konvoy eşliğinde çıktı.Kar yağışının etkili olduğu bölgeye güçlükle ulaşan ekipler, buz tutan göl etrafından etrafında yaklaşık 1 ton yem bıraktı.

Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanı Arslan Akmaz, yaptığı açıklamada, yaban hayvanlarının soğuk havada zaman zaman gıdaya ulaşmada sorun yaşayabildiğini bildirdi.

Güzel bir organizasyonla yaban hayatı için yola çıktıklarını belirten Akmaz, "Desteklerinden dolayı Kahramanlar Off-Road Kulübüne teşekkür ediyoruz. Onların araçlarını da kullanarak kar yağışının etkili olduğu bölgeye ulaştık. İnşallah önümüzdeki dönemde benzer çalışmayı farklı bölgelerde de yapmak istiyoruz" dedi. 
Kahramanlar Off-Road Kulübü Başkanı Baki Arpasatan ise hafta sonları spor için geldiklerini bölgeye bu kez yem ulaştırdıklarını ifade etti.

HABER FOTOĞRAFLARI

Veteriner Oğuzhan Gemci de dondurucu soğukta yem bulamayan yaban hayvanların zor günler geçirdiğine dikkati çekti. 

Kulüp üyeleri, yem bırakılmasının ardından araçlarıyla dağda küçük bir gösteri sundu. 


EDİTÖRÜN NOTU: Haber manşetindeki "Genelde Doğayı Tahrip Eden Off-Roadçılar" başlığı gelen çok sayıdaki telefon ve yapılan ricalar üzerine değiştirilmiştir. Gelen telefonlarda "Kahramanlar Off-Road Kulübübün doğaya kesinlikle zarar vermediği" ifade edilmiştir.

Haber46.com olarak gözümüzün "doğaya kesinlkle zarar vermiyoruz" açıklaması yapan off-road kulüplerinin üzerinde olduğunun bilinmesini istiyoruz. Bundan sonraki dönemlerde doğaya zarar verdiği tespit edilen Off_Road Kulüplerinin faaliyetlerine karşı tepkilerimizin süreceğini ilan ediyoruz.