Kahramanmaraş Ekinözü Belediyesi tarafından hayata geçirilen Değerler Eğitimi “Ecdadın İzinde Şehrimi Tanıyorum Projesi” kapsamında 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu ve İmam Hatip Anadolu Lisesinden 50 kız öğrenci Kahramanmaraş Şehitliğini ziyaret etti.

Şeyhadil Mezarlığı şehitliğine gelen öğrenciler, şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı, daha sonra şehitler için dua etti.

Ekinözü Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler sorumlusu İsmail Bozdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehitlerin kanlarıyla sulanan bu toprakların kolay kazanılmadığını belirtti.

Bozdoğan '' Ekinözü Belediye Başkanımız Nursi Çeleğen Bey'in öncülüğünde başlattığımız Değerler Eğitimi “Ecdadın İzinde Şehrimi Tanıyorum Projesi” kapsamında İmam Hatipli Öğrencilerimizle şehitliğe geldik. Burada öğrencilerimizin manevi ve milli duygularının pekişmesi bizler için çok önemlidir.” dedi.

Bozdoğan yaptığı açıklamada şunları ifade etti'' Bu Vatan bize kolay emanet edilmedi. Bizler Vatanımızın kıymetini bileceğiz ki o düşünce ve duygularla çalışacağız. O güç kuvvetle kendimize hedef belirleyeceğiz ve Vatanımıza en şerefli şekilde faydalı olmak için çalışacağız.  Burada yatan şehitlerimiz kanlarını, canlarını bizler için feda etmişlerdir. Bizler de bunun kıymetini bilerek o prensip ve duygularla çalışacağız. Bu bayrağın inmemesi, bu ezanların susmaması için gayret göstereceğiz. Ekinözü Belediyemizin de gayesi budur. O Yüzden bu duygu ve düşüncelerle öğrencilerimizi buraya getirdik.

Ülkemizin güvenliği ve milletimizin huzuru için gözünü kırpmadan canını veren, sağlığını kaybeden vatan evlatlarımıza çok şey borçluyuz. Onlar bizler için canlarını verirken geride bıraktıkları yakınlarını da kendi ailemizden farklı görmüyoruz.

Bizler sadece kendi insanlarımız için değil,  Afrin’den Kore’ye Bosna’ya, Afganistan'dan Somali'ye dünyanın her yerinde zalimlere karşı mazlumların umudu olan, bu kutsal vazife uğuruna gözünü kırpmadan can vermeyi şeref bilen, onur sayan aziz bir milletin, bir ümmetin mensuplarıyız. Bu kutsal dava uğuruna hakka yürüyen şehitlerimizin yakınları ve gazilerimizin dertleriyle dertlenmek, mutluluklarını paylaşmak bizim boynumuzun borcudur.

Türkiye üzerine kurulan oyunlar, hazırlanan tezgahlar dün olduğu gibi bu gün de yarında kendilerini tankların önlerine siper eden, vatan sınırında nöbet tutan kahramanlar tarafından bozulmaya devam edilecek. Biz bir oldukça birlik oldukça hainlerin her türlü hain planları boşa çıkmaya, başarısız olmaya mahkumdur. Vatan için kendilerini gözlerini kırpmadan feda eden şehitlerimizin yakınlarını ve gazilerimizi kendi ailemizin birer ferdi olarak görüyoruz. Onlara olan vefa borcumuzu bir nebze de olsa ödemek için hiç bir fedakarlıktan kaçınmıyoruz.”