Yavuz Selim Mahallesi Rıdvan Hoca caminde açılan Taziye evi 300 metrekare olup kadın ve erkek bölümüyle modern bir şekilde dizayn edildi. Cami İmam hatibi Mehmet Tüten’in büyük özverisi, Cami Derneği başkanı Mustafa Kelebek ve Cemaatin gayretleriyle yaklaşık 30 bin lira harcanarak çok önemli bir hizmet olan Taziye evi mahalle sakinlerine kazandırılmış oldu. 

Rıdvan Hoca Taziye evinin ilk başta Yavuz Selim Mahallesi sakinlerine daha sonrasında ise Kahramanmaraş genelinde Belediyelerin hizmet verdiği taziye evlerinde yer olmadığı zaman ihtiyacı olan herkese tahsis edileceği belirtildi.

Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher beraberinde Dulkadiroğlu Müftüsü İsmail Günay ile taziye evinde incelemede bulundu. Müftü Gevher yapılan hizmetin önemli olduğunun altını çizdi, taziye evinin diğer boş zamanlarda çok amaçlı kullanılacağını ve özellikle bayanların burada irşat hizmetinde bulunacağını belirtti.

Fedakâr ailesinin taziyelerine tahsis edilen Rıdvan Hoca Taziye evi İmam Hatip Lisesi Meslek dersleri emekli öğretmeni Hafız Mithat Küpelikılıç,  okuduğu Kur’an tilaveti ve ardından yaptığı konuşmada, Dünyada ezbere okunan hiçbir kitabın olmadığı ve 7 yaşında hafızlarımızın olduğunu belirttiği güzel bir sohbet gerçekleştirdi.

Kahramanmaraş Din Görevlileri Ve Gönüllüleri Dernek başkanı Şevket Bozdoğan da Taziye evini ziyaret edip görevli İmam Hatip Mehmet Tütene hayırlı hizmetinden dolayı teşekkür etti. Başkan Bozdoğan burada Kur’an tilavetinde bulundu.

Cami Dernek Başkanı Mustafa Kelebek Taziye evinin Cami İmam hatibi, dernek yönetimi ve Cami Cemaatinin desteğiyle atıl olan bu yeri çok güzel bir mekâna çevirdiklerini söyledi. Başkan Kelebek diğer Cami ve dernek görevlilerine de seslenerek her şeyi devletten beklemeyelim şeklinde konuştu. Dernek başkanı Mustafa Kelebek, iki katlı cami görevlilerinin biraz gayret göstermelerini kendi mahallelerinde de böyle taziye evleri açmalarını istedi. 

Emekli Müftülük memuru Ahmet Fedakar, 30 yıllık memuriyet hayatımda insanlara yarayışlı, faydalı olan bu hizmetin Türkiye genelinde bütün camilerimizin alt katları Belediye vatandaş işbirliğiyle buradaki gibi örnek bir mekan olmasını istedi.

Namık Kemal Mahalle Muhtarı Durdu Mehmet Sağır da açılan bu hizmetten dolayı görevlilere teşekkür etti. Muhtar Sağır diğer Muhtarlara seslendi,  gelin el ele vererek bu hizmeti genişletelim çağrısında bulundu. 

Emekli zabıta memuru Mehmet Fedakâr da bölge camilerin alt katlarının buradaki gibi taziye evi olarak müsait olduğunun altını çizdi, Belediye başkanları ve İl Müftüsünün teşvikleriyle çoğaltılmasını istedi.

HABER-KAMERA: HACI ALİ GÜNEÇIKAN