Kahramanmaraş'ta sağlıklı yaşam yürüyüşü yapıldı.
İl Sağlık Müdürülüğü tarafından organize edilen, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Biriliği Genel Sekreterliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğrenci ve personeli, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün katılımıyla, Alpaslan Türkeş Bulvarından Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezine kadar obezite ile mücadele ve sağlıklı yaşam yürüyüşü gerçekleştirildi.
Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde, yürüyüşün ardından bir konuşma yapan Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Erkan Bulgan Sağlığın en önemli değer olduğunu ve bu değer kaybedildiği zaman daha iyi anlaşıldığını söyledi.
Sağlığı kaybetmemek için temelde yapılması gereken şeylerin olduğunu ve bunlardan birinin de sağlıklı yaşam olduğunu belirten Bulgan, şunları kaydetti:
"Vatandaşlarımız bilinçlendirmek kamuoyunda bir duyarlılık oluşturmak adına yürüyüş gerçekleştirmiş olduk. Bizim buradaki hedefimizin veya vermek istediğimiz mesaj tüm vatandaşlarımızın bu konuda öncelikle kendi sağlıklarını düşünerek, aile reisi ya da bulundukları yerde idareci, öğretmense öğretmen örnek olması ve bunu hitap ettiği kesime yayarak her tarafa yayılmasıdır." 
Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Murat Çoşkun ise Sağlıklı yaşamın teşviki obezite ile mücadele ve fiziksel aktivitelerin artırılması kapsamında bir yürüyüş yaptıklarını söyledi.
İnsanların günlük en az 10 bin adım atması gerektiğini belirten Çoşkun, şöyle konuştu:
"Bu yürüyüşteki en önemli temamız, tüm hemşehrilerimizden, tüm vatandaşlarımızdan 7'den 70'e diyerek herkesin günlük en az 10 bin adım atarak fiziksel aktivite göstermelerini temenni ediyoruz. İstatistiklere baktığımız zaman gençlerimizde, çocuklarımızda hareketli hayatın çok düşük olduğunu görüyoruz. Bu bağlamda ben bütün ebeveynlerimizden çocuklarımız gençlerimizi spora yönlendirmelerini ve onları teşvik etmek amacıyla da kendilerinin fizikse aktivide sergilemeleri onlara örnek olmalarını istiyorum."
Yürüyüşe Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Durmuş Deveci, ilde görevli kamu kurum ve kuruluşların müdürleri ile öğrenci ve vatandaşlar katıldı.