Kahramanmaraş’ın İsa divanlı Mahallesi’nde bulunan Saray altı Caddesi esnafları 6. Geleneksel aşure programında bir araya geldi.

Muharrem ayı dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikte, yapılan duaların ardından, Cesur Sürücü Kursu önünde kurulan kazandan yaklaşık bin kişiye aşure ikramı yapıldı.

Etkinliğin açılışında konuşma yapan Saray altı caddesi esnaflarından Cihan Ahmet Cesur, Türkiye’nin her zamankinden çok birlik ve bütünlüğe ihtiyacı olduğunu belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü; “Aşure geleneği asırlardır süregelen çok çeşitli medeniyetlerden etkileşerek bugünkü Anadolu Kültürü’nün geleneksel öğesi haline almıştır. Özünde insanlar arasında birlik beraberlik ve dayanışma ruhunu taşıyan çok özel gelenektir. Şu günlerde toplum olarak en fazla ihtiyacımız olan birliğimize, sevgi, saygı, hoşgörü temeli öğeleri içinde barındıran bu geleneğimizi sürdürmenin gayreti içindeyiz. Bu vesile ile tüm dünyada barış ve dostluğun daim olduğu nice birlikte aşure tadında yıllar temenni ederiz.”

Aşure programına katılan Dulkadiroğlu belediye başkan yardımcısı Tekin Alparslan Bu kültür çok hızlı bir şekilde yayılmaya başladı bundan dolayı çok mutluyum Kahramanmaraş’ın birçok mahallesinde aşure kazanları kaynıyor ve bu aşure kazanlarından insanlar nasipleniyor bu ortak kültürümüz toplumumuzun daha çok kaynaşmasına vesile oluyor. Bu günde saray altı esnafımız imece usulü katılımlarıyla böyle bir aşure kazanı kaynatmışlar ve toplumumuz bu aşure etkinliklerinin nasibini alırlar inşallah diyerek sözlerini tamamladı.

Ak Parti Dulkadiroğlu ilçe başkan yardımcısı Mustafa Çakar ise Muharrem ayı birlik beraberlik ve kardeşlik ayı bu aydaki hangi gelir gurubunda olursak olalım böyle güzel organizasyonlarda bir araya geliyoruz rabbim bu güzel ülkemize zeval vermesin saray altı esnaflarının bu güzel aşure etkinliğinde bulunmaktan son derece mutluluk duydum Allahım tekrarlarını yaşamak nasip etsin milletimize.

Saray altı Caddesi esnafları 6. Geleneksel aşure programına Dulkadiroğlu belediye başkan yardımcısı Tekin Alparslan, Ak Parti Dulkadiroğlu ilçe başkan yardımcısı Mustafa Çakar Ak Parti Kahramanmaraş temsilcileri Ak Parti Onikişubat temsilcileri saray altı esnafları, Gazeteciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.