Ünal, Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından Yavuz Selim Mahallesi'nde yaptırılan geleneksel çocuk oyunları parkurunun yer aldığı parkta düzenlenen etkinliğe katıldı.
Burada engellilerle bir süre görüşerek onların sıkıntılarını dinleyen Ünal, daha sonra oyun alanına geçti.

Geleneksel çocuk oyunlarının önemini anlatan bir konuşma yapan Ünal, anne ve babaların çocukluklarında oynadıkları oyunları çocuklarıyla birlikte oynamaları halinde, hem kendi çocukluklarını yaşayacağını hem de çocuklarını daha iyi anlayacaklarını söyledi.

Kendi çocukluğundaki bir oyunu çocuğuyla oynayan bir baba yada annenin hem çocuğuyla daha güçlü bağlar kurma imkanına kavuşacağını hem de çocukluğuna dönerek çocukları daha iyi anlayacağını dile getiren Ünal, şunları kaydetti:

"Biz yetişkinler bazen sizi (çocukları) anlamıyoruz. Sizler de bizim sizi anlamadığımızı düşünüyorsunuz. Haklısınız. Çünkü bazen biz size yetişkinmiş gibi bakıyoruz. Halbuki sizler henüz daha büyüme çağında olan fidanlarsınız. Sevgiye, ilgiye, anlayışa, merhamete ihtiyacı olan ve bu merhameti sevgiyi de öncelikle annesinden babasından alması gereken fidanlarsınız. İşte bu parkta çocuklar annelerinden babalarından hak ettikleri ilgiyi, sevgiyi ve anlayışı, birlikte oyun oynayarak iletişim kurmayı daha rahat sağlayacaklar."

Çocukların disiplin kazanmaları gerektiğine ilişkin değerlendirmede de bulunan Ünal, disiplinin baskı değil çocuğun kendi karakterine göre kendi sınırlarını inşaa etmesi olduğunu kaydetti.

İslam dininin insan hayatını en güzel şekilde disiplinize ettiğini anlatan Ünal, "Çocuklar, günde 5 vakit namaz kılmak bir disiplindir. Oruç tutmak bir disiplindir. İbadetler bize hayatımızı disiplinize etmeyi ve düzenlemeyi sağlar. O yüzden disiplin ile cezayı birbirine karıştırmayalım" diye konuştu.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ise ilçe içerisinde geleneksel çocuk oyunlarını açacaklarına söz verdiklerini, bu sözü de yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 

FOTOĞRAFLAR

Bu arada Ünal, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek'ten 2 ay içerisinde kendi bölgesinde geleneksel çocuk oyun parkı yapma sözü aldı.

Konuşmaların ardından geleneksel oyun parkuruna geçen Ünal, AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ile sülenke, halat çekme, kösküç ve çivi oynadıktan sonra, pistte tahta arabaya bindi.

Ünal, arabası eskiyen bir çocuğa "Ferrari" diye tabir ettiği, Dulkadiroğlu Belediyesince yaptırılan tahta araba hediye etti.

Daha sonra çocuklar, anne ve babalarıyla geleneksel oyun parkında doyasıya eğlendi.