Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan, Gaziantep ve Kahramanmaraş'taki çadır ve konteyner kentlerde kalan Suriyeliler ramazanın ilk sahuruna kalktı.
Yaklaşık 4 yıldır Kahramanmaraş'taki çadır kentte yaşamlarını sürdüren Suriyeliler, ramazanın ilk sahuruna dualarla uyandı. Akşam saatlerinde yapılan alışverişin ardından sahur hazırlığını yapan Suriyeli kadınlar, eşleri ve çocuklarıyla yemeklerini yedi. 

Suriyeli Fatma Şelfun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de geçirdikleri üçüncü ramazan olduğunu belirtti.

Yakınlarının bir çoğundan haber alamadığını anlatan Şelfun, ramazanı rahat ve huzur ortamında geçirmeleri için kendilerine her türlü kolaylığın sağlandığını ifade etti.

Hişam Ukbe de Suriye'de birlik beraberlik içinde yaşadıkları günleri özlediklerini belirterek, kötü günlerin bir an önce geçmesi için dua ettiklerini söyledi.

Gaziantep'in Nizip ilçesindeki Suriyeliler ise ramazanın ilk sahurunu kaldıkları çadır ve konteynerde yaptı.

Sığınmacılardan Hasan Elfaris,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, Esed'in zulmünden kaçarak Türkiye'ye geldiklerini belirterek, ''Biz ülkemizdeki savaştan kaçarak kadınlarımızla çocuklarımızla Türkiye'ye geldik. Burada huzurluyuz rahatız ama Allah'tan temennimiz bu ramazan ayının Suriye'deki savaşın bitmesine vesile olması ve ülkemize dönmemizdir'' diye konuştu.

Muhammed Yusuf ise 3 yıldır ülkelerindeki savaşın bitmesini beklediklerini, ramazan ayının Suriye'ye huzur ve barış getirmesini temenni ettiklerini söyledi.

Fatma Yusuf da Türk halkı ve devletinin her şeylerini eksiksiz tamamladığını ifade ederek, tek isteklerinin ülkelerine dönmek olduğunu kaydetti.