Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğünce Türkoğlu ilçesindeki Yatılı Bölge Ortaokulunda (YİBO) bisiklet dağıtımı dolayısıyla tören düzenlendi. Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal, törende yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanlığının yürüttüğü projenin, obeziteyle mücadele anlamında önemli bir çalışma olduğunu belirtti.
Çocukları hareketli bir yaşama alıştırmak ve onlara sporu sevdirmek adına "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı"nın önemine dikkati çeken Kartal, "Devletimiz imkanlarını seferber edip çocuklarımıza bisiklet verip onları hareketli bir yaşama kavuştururlar. Obeziteyi önlemenin yolu bilinçli bir toplum olmaktan geçer. Sağlıklı yaşamak için sporu hayatımızın bir parçası haline getirmeliyiz" diye konuştu.

HABER FOTOĞRAFLARI

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt da yeni eğitim öğretim yılının açılmasıyla kurumlarla yaptıkları ortak projelerin hayata geçirildiğini söyledi.

Projede emeği geçenlere teşekkür eden Akkurt, seçmeli derslerle çocukları hareketli yaşama hazırladıklarını belirterek, Sağlık Bakanlığının İl Halk Sağlı Müdürlüğü ile bu hareketliliğin daha yukarılara çıkması için çocuklara bisiklet hediye ettiğini aktardı.

Halk Sağlığı İl Müdürü Ahmet Yener, çocuklara sağlıklı yaşamı teşvik etmek amacıyla bisiklet dağıttıklarını söyledi.

Amaçlarının çocukların hareketli bir yaşam sürmesi olduğunu vurgulayan Yener, "Sağlık Bakanlığının başlattığı proje kapsamında siz çocuklarımızın sağlıklı yetişmesi, sağlıklı geleceğiniz ve sağlıklı nesiller için böyle bir proje hazırlandı. Geçen yıl bu bisikletleri dağıtmaya başladık. Şimdi burada devam ediyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından çocuklara bisikletleri dağıtıldı.