KAHRAMANMARAŞ'ın merkez Dulkadiroğlu ilçesinde 'Camide çocuk sesi, vatanımın neşesi' sloganıyla 25 Haziran'da başlayan ve 17 Ağustos'ta sona erecek olan Kur'an Kursları için kapanış programı düzenlendi.

Dulkadiroğlu Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından yaklaşık 2 bin öğrencinin katılımıyla Abdülhamid Han Camii'nde gerçekleştirilen tören mehter takımı konseriyle başladı. Öğrencileri Kur'an, cami, dostluk ve kardeşlikle buluşturan Kur'an Kurslarının kapanışı nedeniyle gerçekleşen programda Kur'an-ı Kerim ile ilahiler okundu. Kurs öğreticileri ile velilerinde yoğun ilgi gösterdiği programda Nasreddin Hoca'dan Keloğlan'a nasihatler gösterisi öğrenciler tarafından büyük beğeniyle izlendi. Çekilişle öğrencilere çeşitli hediyelerin de verildiği programda konuşan Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü Davut Polat, Kur'an-ı Kerim öğrenenlerin insanların en hayırlı olduğunu belirterek, "Tabi biz burada kapanış yapıyoruz ama kitaplarımızı asla kapatmıyoruz. Seneye bir daha geleceksiniz, sizleri bir daha bekliyoruz. Fakat az önce dediğim gibi kitaplarımızı yaz kursu dönemine kadar kapatmayacağız, devamlı açık olacak, devamlı okuyacaksınız. Sizleri buraya gönderen velilerinizi de ayriyeten kutluyorum" dedi.

OKAY: BÜTÜN İMKANLARIMIZ SİZLERİN EMRİNDE

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ise öğrencilerin dini bilgilere ulaşması sürecinde işlerini kolaylaştırmak adına kursları cazip hale getirdiklerini belirterek, "Çocuklarımız yazın dinî bilgilere ulaşma gayreti gösterirken, onların işlerini kolaylaştırmak adına kurslarımızı olabildiğince cazip hâle getirmeye çalışıyoruz. Müftülüğümüzün camilerde yaptığı Kur'an kurslarına giden çocuklarımızı belediyemizin imkânlarıyla spor faaliyetlerine yönlendiriyoruz. Bu yaz ilçemizdeki yaz Kur'an kurslarına katılan bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Çok şükür sizler küçük yaşlarda Kur'an-ı Kerim'i öğrendiniz, bundan sonra yaşantınız çok daha farklı, çok daha güzel olacak İnşallah. Biz de Dulkadiroğlu Belediyesi olarak sizlere imkanlarımız ölçüsünde ne gerekiyorsa destek veriyoruz, vereceğiz. Bundan sonra da size destek olmaya devam edeceğiz. Bütün imkanlarımız sizlerin emrinde. Her türlü talebinizle bize geldiğinizde sizlere yardımcı olmak, sizlere faydalı olmak adına yapılabilecek ne varsa yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Programı organize eden Dulkadiroğlu İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Ali Sarıkaya da kursa katılan öğrencileri tebrik edip, kurs süresice kendilerine destek olan kurum ve kişilere teşekkür etti.