1-7 Mart Yeşilay Haftası münasebetiyle bir dizi etkinlik düzenleyen Türkiye Yeşilay Cemiyeti  Kahramanmaraş Şube Başkanı Mustafa Timurbanga Piazza AVM de stant açtı. Timurbanga yaptığı açıklamada “ 5 Mart 1920 tarihinde Ord. Prof. Mazhar Osman, Mehmet Akif Ersoy, Bediüzzaman Said Nursi gibi 200 aydının katılımı ile alkol ve sigaraya karşı kurulmuş olan dernek bugün itibarı ile kumar, uyuşturucu, internet bağımlılığı  da dahil insanlığa, islama ve insan fıtratına ters olan tüm zararlı alışkanlıklara karşı mücadelesini devam ettirmektedir." dedi.
             
"Yeşilay'ın bir tadavi kurumu olmadığını" söyleyen Yeşilay Cemiyeti  Kahramanmaraş Şube Başkanı Mustafa Timurbanga "Yeşilay’ın görevi  uçurumdan önce alternatif yolları göstermektir. Kriz öncesi tedbir almaktır. Yani insanlığı özellikle gençliği bu illetlere bulaştırmamak ve yaşanılabilir bir hayatın varlığını onlara gösterme adına farkındalık oluşturmaktır." diye konuştu.

Timurbanga şunları söyledi:
             
"Yapılan araştırmalar gösteriyor ki uyuşturucu kullanım yaşının 11'lere düştüğü ülkemizde “sevgisizlik, ilgisizlik ve dahi bölünmüş aile problemleri bir seferden bir şey olmaz , vurdum duymazlığı yitik bir neslin oluşmasına sebep olmaktadır.”
             
Halbuki “yaradılanı severiz yaratan dan ötürü.” Prensibini hayatına bir ölçü olarak alan toplumumuzda gerçek ilği ve sevgiyi yavrularımıza verebilsek, onlara değer verdiğimizi hissettirebilsek, kin, gayz ve nefretten uzak tutabilsek hiçbir çocuk ve delikanlı göz göre göre bu bataklığa sürüklenmeyecek ve toplum içinde koparılması gereken çıban gibi, kesilip atılması gereken bir ur gibi algılanmayacaktır.

               
Hangimiz masumuz -  Şahsi ihtiraslarından dolayı yuvasını yıkan anne babalar mı  - Habire zenginliğine zenginlik katmaya çalışıp fakir fukaranın çocuğunun eğitimine katkıda bulunmayanlar mı – Kötülüğü gördüğü halde bana değmeyen bin yaşasın diyen alimler mi – Bizden ne köy olur nede kasaba diyen, her şeyi ve herkesi tenkit etmeyi maharet sayan çok bilmişler mi? Onu bunu bilmiyorum ama bildiğim bir şey varsa oda ”büyük bir yangının içindeyiz ve evlatlarımız yanıyor.”  Gelin bu yangını elbirliği ile söndürelim her şey bir insan için. Tavsiyemiz odur ki tedavisi tamamlanmış bağımlılardan her bir ferdi bir işverenimizin işe alması; her bir insanımızın güne tebessümle başlaması annesine, babasına, eşine, çocuklarına ve dahi muhatap olduğu herkese seni seviyorum diyebilmesi.
       
Etkinliklerimiz “stant açma, çocuklarla yeşilin her tonu yüz boyama, KSÜ öğrencileri ile sağlık yürüyüşü, bisiklet turu, atak projesi kapsamında broşür ve afiş dağıtımı olarak devam edecektir. Etkinliklerimize desteği olan  Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Yeşilay Kulübü üyelerine ve Yön Kurulu Üyesi Dr.Yeşim Tiyekliye teşekkür ediyoruz.