Güneydoğu Toroslar'da bin 850 metre yükseklikteki Başkonuş Yaylası'nda Gaziantep'e "Gazilik" unvanı veriliş ve Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümleri dolayısıyla düzenlenen programda, kulüplerin sporcuları ve vatandaşlar, 150 metrelik Türk bayrağı açtı.
Daha sonra şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Ottoman Motor Sporları Kulübü Başkan Yardımcısı Orhan Bağrıaçık, özellikle Güneydoğu'da Türk bayrağının inmemesi için mücadele eden güvenlik güçlerine destek vermek için toplandıklarını vurguladı.

Kahramanmaraş'ın kurtuluş bayramını ve Gaziantep'e "Gazilik" unvanı verilmesinin yıl dönümünü aynı anda kutlamak istediklerini belirten Bağrıaçık şöyle konuştu:

"Şehitlerimizin bizlere bıraktığı bu cennet vatana sahibiz. Onların bizlere bıraktığı bu mirası ilelebet devam ettireceğiz. Bugün Güneydoğu'da, Cizre'de, Sur'da Diyarbakır'da cansiperane bir şekilde 'bayrak inmesin, ezan dinmesin' diyerek canlarını feda eden şehitlerimize de aynı şekilde minnet borçluyuz. Terörle mücadelede görev alan tüm güvenlik güçlerimizin başarılarının devamı diliyoruz."

Gaziantep Off-Road Kulübü Yöneticisi Murat Şerbetçi de Ottoman Motor Sporları Kulübü'nün daveti üzerine geldiklerini söyledi.

HABER FOTOĞRAFLARI

Kahramanmaraş ve Gaziantep'in özel günlerini kutlamak için bir araya geldiklerini kaydeden Şerbetçi, "Ancak hali hazırda Güneydoğu'da güvenlik güçlerinin Türk bayrağının dalgalanması için verdiği mücadeleyi desteklemek, onların yanında olduğumuzu hissettirmek için de beraberiz. Dualarımız güvenlik güçlerimizle, Türk bayrağımız her zaman dalgalansın" dedi.

Programa Onikişubat Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ünsal da katıldı.