Havaların soğumasıyla kışlık yardım malzemeleri için çalışma başlatan AFAD ekipleri, Türk Kızılayı ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinden (UNHCR) gönderilen battaniye, bot, ayakkabı, elbise ve montların dağıtımına başladı.

Sığınmacılara yetecek sayıda gelen yardımlar, çadır kent yönetimince verilen kartla alınabiliyor.

Halep'den gelen sığınmacılardan Üsam Şehvar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de bütün ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi.

Suriye'deki savaştan kaçarak kendilerine kucak açan Türkiye'ye sığındıklarını dile getiren Şehvar, "Çadırda yaşıyoruz. AFAD'ın bize yaptığı desteklerle yaşamımızı sürdürüyoruz. Şimdi de kış geldi, ihtiyaçlarımız başladı. AFAD tarafından elbise, ayakkabı ve battaniye dağıtılıyor. Çok şükür ihtiyaçlarımız karşılanıyor. Türk hükümetine teşekkür ediyoruz" dedi.

Üsam Şehvar, AFAD'ın destekleriyle Türkiye'de savaştan uzakta huzur içinde yaşadıklarını da belirtti.

SURİYELİLERE YARDIM FOTOĞRAFLARI

İdlib'den gelen Bilal Cabbar ise kışın soğuk yüzünü göstermeye başladığını, elbise ve ayakkabı ihtiyaçlarının bulunduğunu ifade etti.

AFAD'ın ihtiyaçlarını dağıtmaya başladığını kaydeden Cabbar, "Yardımlar için çok teşekkür ederiz. Suriye'de halen insanlar ölmeye devam ediyor ama Türkiye'de bu mazlum insanlar yaşatılmaya çalışılıyor. Kucaklar sonuna kadar bizlere açılıyor. Tabi biz de bu iyilikleri unutacak ne milletiz ne de Müslümanız" diye konuştu.