Ülkelerindeki iç savaştan kaçan Suriyeli sığınmacılar, Türkiye'nin uzattığı şefkat elinden mutluluk duyuyor.
Kendilerini ağırlayan ülkenin daha güçlü ve huzurlu olması için dua eden Suriyeliler, 2016'nın savaşsız ve huzur dolu geçmesini, böylelikle ülkelerine dönebilmeyi istiyor.

Yaklaşık 18 bin kişinin barındığı Kahramanmaraş'taki çadır kentte yaşayan Hamza Mahmut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016'nın saygı, sevgi, barış ve huzurla geçmesini istediğini söyledi.

Allah'tan, yeni yılın Müslümanlara hayırlı günler göstermesini dileyen Mahmut, "4 yıldır çadırda kalıyorum. Allah Türk devletimizden razı olsun. Yardımcı oluyorlar. Az çok burada idare ediyoruz. Allah Bayırbucak Türkmenlerinin de yardımcısı olsun. Orada çok arkadaşlarımız var ve büyük sıkıntı çekiyorlar. Türkiye olmasaydı ne olacaktı halimiz bilmiyorum" dedi.

Hüseyin Bekkur ise yeni yılda savaşsız, mutlu ve rahat yaşamayı umduğunu belirtti.

Kendilerine kapılarını açan Türkiye ve halkına minnettar olduğunu anlatan Bekkur, "Köyümüzde sürekli bombardıman vardı. Çocuklarım çok korkuyordu. Bu nedenle Türkiye'ye sığındık. Allah Türkiye'ye güç versin, Türk milletinden razı olsun. Bizim için önce Allah, sonra Türkiye var. Sığınacak başka yerimiz yoktu" diye konuştu.

Kahramanmaraş'ta kendilerine ekmek ve sığınacak çadır verildiğini dile getiren Bekkur, çıkıp çalışabildiklerini söyledi. Bekkur, "Şu anki hayatımızdan memnunuz. Ama yeni yılda inşallah ülkemize döneriz, eski yaşantımıza devam ederiz. Bundan umutluyuz" ifadelerini kullandı.

İlköğretim öğrencisi Meryem Bekkur da bir çocuk olarak savaşın yaşanmadığı bir yıl istediğini kaydetti.