Basın açıklamasında ilk olarak söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç: “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Hayrat İnsani Yardım Derneği olarak insani, vicdani ve tarihimizden beslenen sorumluluğumuzu yerine getirmek için buradayız. 

Büyük bir insanlık dramının yaşandığı, yüz binlerce insanın hayatını kaybettiği, milyonlarca insanın göç etmek zorunda kaldığı Suriye'de, son günlerde özellikle Bayırbucak Türkmenlerinin yaşadığı bölgelerde, kadın, çocuk, yaşlı demeden Türkmen kardeşlerimize yönelik çok yoğun bir saldırı söz konusu. Okullar bombalanıyor, hastaneler vuruluyor, siviller ve masum yavrular hayatlarını kaybediyorlar.

Bayırbucak Türkmenleri, asırlarca o bölgede yaşamış olmakla birlikte, bizim canımızdır, kanımızdır, kardeşlerimizdir. Onların davası bizim davamızdır, onların meselesi bizim meselemizdir. Türkmen kardeşlerimizi yok etmeye yönelik bu barbarca saldırıları ve katliamları en şiddetli şekilde kınıyor ve lanetliyoruz. Bu konuda herkesi duyarlı davranmaya davet ediyoruz.

Tüm vatandaşlarımızı her türlü ev eşyası, konserve, dayanıklı gıda maddeleri, kuru gıda, günü geçmemiş tıbbi malzemeler, giysi ve ayakkabı, çocuk maması ve battaniye gibi ayni ve nakdi yardımlarını,  İl Özel İdare Binası önünde açılan yardım çadırına, Ulucamii yanındaki yardım tırına veya Şekerdere’de bulunan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne teslim etmeye çağırıyor, kampanyamıza herkesi davet ediyoruz” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, kampanyaya destek verenlere teşekkür ederek, şöyle konuştu: "Yapılması gereken, atılması gereken her adım konusunda Türkiye olarak yerine getiriyoruz. Bu bir insanı yardım, milletin gerçek büyüklüğü. Her şey aslında sizlerin yüreklerinde olup bitiyor. Sizlerin yüreklerinde kararlaştırılan yardım, zulme sessiz kalmama iradesi, bizler vasıtasıyla sahaya dökülüyor. Bizler sadece bir aracız. Sizden ne geliyorsa, organize bir güç olarak biz sahaya yansıtıyoruz. Bu manada da çok mutluyuz ki beslendiğimiz kaynak, milletin derin irfanı, şefkatli yüreği bizim aracılığımızla sadece iyiliği, güzelliği, doğruluğu iletiyor. Rabbim gücümüzü, kudretimizi arttırsın, yanımızda olsun. Bu güç, kudret yalnız ve yalnız hak için her türlü yanlışlığı düzeltmeye, dünyayı ve insan onurunu mahmur kılmayı bizlere nasip etsin” diye konuşarak Kahramanmaraş Halkının bu kampanyaya destek vereceklerine inandıklarını söyledi.