Atçılık, Okçuluk, Mas Güreşi, Kaşık Yumurta, Mangala, Çuvalla Koşu ve Halat Çekme müsabakalarının düzenlendiği festivalde dereceye giren sporculara madalyaları; Kahramanmaraş Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Kayış, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu As Başkanı Şahin Hopur ve seçkin misafirler tarafından verildi.

Programa katılan pehlivanlardan eski Dünya Şampiyonu Harun Doğan, Kahramanmaraş Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Kayış ile Mas Güreşi gerçekleştirerek bu sporun tanıtımını yaptı. 

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanlığının da destekleri ile Kahramanmaraş Batıpark Güreş Sahası’nda gerçekleşen Güreş organizasyonuna yıldızlar ve büyükler kategorisinde toplam 450 sporcu katıldı. Organizasyonun sonunda Ömer Yavuz’u yenerek başpehlivan olan Halil Hopur’a, koç hediye edildi. Birincisi düzenlenen festivalin güreş ağası ise geçmiş dönem Kahramanmaraş Ülkü Ocakları Başkanı Ejder Gök oldu. 

Kahramanmaraş Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Kayış; “Biz Türk milliyetçileri için büyük anlam taşıyan 3 Mayıs Milliyetçiler Günü’nü kutluyor, Türk dünyasına hayırlar getirmesini diliyorum. Hem geleneksel oyunlarımızı yaşatmak hem de Türk gençliğini ata mirasıyla buluşturup, gençlerimizi ata sporu güreşe teşvik etmek için böyle bir festival düzenledik. İnşallah amacımız yerine ulaşmıştır. Kahramanmaraş Ülkü Ocakları 3 Mayıs Milliyetçiler Günü Güreş Festivali ve Geleneksel Spor Gösterileri programımıza ve de Kahramanmaraş güreşlerine büyük destek veren Geleneksel Spor Dalları Federasyonu As Başkanı Şahin Hopur’a teşekkür ediyorum” dedi.

Mehteran takımının gösterisinden sonra Kahramanmaraş Ülkü Ocakları yöneticisi Ali İmran Çiftçi konser için sahne aldı. Daha sonra sahneye çıkan sanatçı Ahmet Öngel, gelen şehit haberinden dolayı tüm seyircileri sahneye davet edip hep birlikte şehitler ölmez’i söyleyerek konserini tamamladı.