Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Yener, Batıpark Spor Salonu'nda düzenlenen törende, projenin yaklaşık 3 yıl önce hayata geçirildiğini söyledi. 
Ölüm sebepleri arasında kalp ve damar hastalıkların dikkat çektiğini vurgulayan Yener, şunları kaydetti:

"Kalp damar hastalıkları ve kanseri önlemde en önemli ilaç hareket etmektir. Hareket ettiğiniz zaman bu ölümlerin yarısını engellenecek. İlimizde şimdiye kadar yaklaşık 3 bine yakın bisiklet dağıttık. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla gençlerimizin spor yapmalarına yardımcı olmak istiyoruz."

Konuşmaların ardından protokol üyeleri bisiklet sürdü.

Programda, 72 okuldan başarılı bin 208 öğrenciye bisikletleri teslim edildi.

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen bisiklet turnuvasında dereceye giren öğrencilere ödül, beslenme dostu okullara da teşekkür belgesi verdi.

Törene, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, Onikişubat İlçe Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Semih Yancar, İl Sağlık Müdürü Murat Coşkun ve öğrenciler katıldı.

Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı Foto Galeri

- Adıyaman

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Cumhuriyet İlkokulunda düzenlenen törende, proje kapsamında kentte bugüne kadar bin 500 adet bisiklet dağıtımı yapıldığını söyledi.

Gençlerin sağlıklı olmasının yanında, bisikletin trafik yoğunluğunun azaltılması için de önem taşıdığına işaret eden Demirtaş, "Avrupa ülkelerine baktığımızda bisikletler için çok güzel yollar yapılmış. İnsanlar yaşamını tamamen bunun üzerine inşa etmiş. İnşallah ilimizde de böyle güzel bisiklet yolları yapılır. Dağıtımını yapacağımız bisikletlerin gençlerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." dedi. 

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kutlu da koruyucu sağlık hizmetlerinin ön planda tutulması amacıyla özellikle gençlerden başlayarak fiziksel aktiviteyi artırma gayretinde olduklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından 407 öğrenciye bisiklet dağıtıldı.