Başkan Poyraz, Kent Konseyi Kadın Kurulu Başkanı ve Türk Kadınlar Birliği Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Hayrunnisa Aras ev sahipliğinde Pınarbaşı Kadınlar Okuma ve Dinlenme Salonunda gerçekleştirilen “Büyükşehir” konulu toplantıya katıldı.

Aras,  Başkan Poyraz'ın çalışmalarına çok büyük destek verdiğini, gerek kadın yaşam merkezi gerek kadın sığınma eviyle ilgili öneriler götürdüklerinde kendilerinden daha heyecanlı bir şekilde çalıştığını anlattı.

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, büyükşehir konusunun kentte tartışılmaya devam edildiğini ifade ederek, büyükşehirlerin her şartta ülkenin menfaatine olduğunun altını çizdi.

Uzun vadeli düşünüldüğünde hem ülkenin kaynaklarının israf edilmemesi hem de getirileri açısından bir takım menfaatleri olduğunu vurgulayan Poyraz, şunları söyledi:

“Yeni yasa il sınırını esas alıyor. Maraş için düşünürsek Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Nurhak'a, Çağlayancerit, Andırın'a kadar hizmet götürecek. Tabi bu nasıl olacak planlama ve akıllı bir yönetim şekliyle”¦ Esas bizi ilgilendiren taraf Maraş'ın 53 tane beldesi var. Bu beldelerin kapanması şehirler adına bir artı. Neden? Şehirlerin akıllı bir yönetimle tek elden yapılması açısından”¦ Diyelim ki Büyükşehir belediyesi Cerit'e bir hizmet götürecek nasıl? Oraya bir büro açacak alt yapı bürosu oradan takip edecek. En önemlisi Belediyelerin imkânları artacak, geliri artacak. Belediyelerin geliri en az 2,5 kat artacak.”

Kahramanmaraş Belediyesi'nin hizmet üretmede zaten büyükşehir belediyesi gibi çalıştığını vurgulayan Başkan Poyraz, şöyle devam etti:  “İş, sadece resmiyete kaldı. Biz 2002'de görevi aldığımızda belediyemizin bütçesi 30 milyondu. Bu gün ise belediyemizin bütçesi 200 milyon, hedefimiz önümüzdeki sene 230 milyon hamdolsun. Bundan sonra iyi bir organize iyi bir yönetimle büyükşehir'in nimetlerinden şehrimizin en iyi şekilde faydalanabilmesi için çalışacağız. Emlak vergileri, başka vergiler artacak deniliyor onların büyükşehirle alakası yok. Kahramanmaraş ülkemizin 10 yıldır su fiyatı artmadan tertemiz su içen tek şehridir. Maraş merkez için büyükşehir'in getireceği bir yük yok.  Kahramanmaraş büyükşehir'e hiç olmadığı kadar hazır.  Şehrimizin alt yapısı bitti.”

Başkan Poyraz, yerel yönetim anlayışıyla kentin dört bir yanında değişime imza attıklarını, büyükşehrin avantajlarıyla birlikte geleceğin Kahramanmaraş'ını ortaya çıkaracaklarını kaydetti.

Başkan Poyraz kentin tarihi ve turistik zenginliklerini ayağa kaldırmaya devam edeceklerini de belirterek, “Birçok zenginliğimiz var ama bunun farkında değiliz. Artık Maraş'ı transit şehir olma konumundan çıkarmalıyız. Gerek 5 çarşı da yapılan restorasyon çalışmalarıyla gerekse Kıbrıs Meydanı'ndaki genişletme çalışmalarıyla bu zenginlikler gün yüzüne çıkartılıyor. Biliyorsunuz Ulu Camiden Kıbrıs Meydanına kadar olan alanda kentsel dönüşüm kapsamında Cuma günü çalışmalara başlıyoruz. Burada amacımız, kentimizi transit şehir olmaktan çıkartmak. Çünkü Nevşehir'den gelip buradan geçen bir turist sadece dondurma alıp gidiyor. Biz bunu istemiyoruz. İstiyoruz ki gelen turist burada kalsın, kalemize çıkıp çayımızı içsin, kapalı çarşımızı gezip alışverişini yapsın, Cumhuriyet Hanında el işlerimizi görsün. Geceyi burada konuklayıp şehrimizden öyle ayrılsın. İşte bu nedenle burayı transit bir şehir olmaktan kurtaracağız.”

Toplantıya Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'ın eşi, Vali Şükrü Kocatepe'nin eşi, KSÜ Rektörü Fatih Karaaslan'ın eşi, Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan ve Türk Kadınlar Birliği Kahramanmaraş Şubesi üyeleri de katıldı.