Kahramanmaraş'a yaklaşık 50 Km uzaklıkta olan Çokran Köyü'nde saklı bir cennet bulundu ve doğa sevenlere unutulmaz bir görsel şölen yaşatıyor.

Kahramanmaraş Çokran Köyü sınırları içerisinde bulunan ve muhteşem bir kalyon yürüyüşünün ardından doğa sevenlerin değimiyle Saklı Cennet diye tabir edilen Mavi göl Şelalesi, Kadak ekibi tarafından geçtiğimiz Pazar günü düzenlenen muhteşem etkinlikle gözler önüne serdi.

KADAK Başkanı Said Kılıçsallayan ve ekibi tarafından kontrollü ve bilinçli bir şekilde düzenlenen yürüyüş adeta doğa sevenlerin ilgi odağı oldu. 

Kılıçsallayan yıllarını verdiği bu dağcılık sporuna Kahramanmaraş'ın saklı kalmış güzelliklerini doğa sevenlere tanıtıyor.

MAVİ GÖL ŞELALESİ TURİZME KAZANDIRILMALIDIR

Kısa adı Kadak olan Kahramanmaraş Arama Kurtarma Doğa Sporları ve Amatör Telsizcilik Kulübü Başkanı Sait Kılıçsallayan yapılan etkinlik ve Mavi göl Şelalesi Hakkında şunları söyledi. “Mavi göl Şelalesi Çokran Köyü sınırları içerisinde bulunan ve Bükderesi mevkiinden çıkılarak Kanyon vadisi içerisinden yaklaşık iki buçuk saatlik muhteşem bir yürüyüşle şelaleye ulaşılabiliyoruz. Şelalenin çevresinde acilen bir çevre düzenlemesine ihtiyaç var. Biz ekibimizle biraz temizledik, burası doğa harikası bir yer. Bizde Doğa Turizmine ve Kahramanmaraş'ımıza hizmet etmek adına elimizden geleni yapıyoruz. Biz yılda iki defa buraya faaliyet yapıyoruz. İl içinden ve il dışından gelen misafirlerimizi gezdiriyoruz. Burası Saklı bir cennet adeta, bilindiği üzere ülkemizde kuraklık belirtileri var. Bir çok çeşme ve derelerin kurumasına rağmen bu şelale ilk gün ki gibi gür bir şekilde akmaya devam ediyor. Bu şelale acilen turizme kazandırılmadır buradan yetkililere seslenerek herkesin elinden geleni yapacağı inancındayım” dedi.

Haber-Fotoğraf: Ali Karaboğa