Aksaray Özel Sema Koleji'nde, 1. sınıf öğrencileri için okuma pastası kesildi. Kolej öğrencilerin okumaya başlamasından dolayı birinci sınıf öğrencilerinin, öğretmenlerinin ve velilerin katılımıyla okuma pastası kesildi.

Öğrencilere okumaya başladıklarından dolayı okuma sertifikası okul müdürü tarafından ve okuma madalyaları anneler tarafından sahnede öğrencilere verildi. Okul konferans salonunda gerçekleştirilen Okuma Pastası töreninde konuşan Okul Müdürü Malik Demir, "Çocuklarımızın okula başlamasını dün gibi hatırlıyoruz. Bu gün ise öğrencilerimiz okuma yazmaya geçmenin mutluluk ve heyecanı ile bu güzel programı sizler için hazırladılar. Programda emeği geçen öğretmenlerimize ve siz değerli anne ve babalara teşekkür ediyorum. Eğitim uzun bir süreç çocuklarımız daha yolun başındalar. Küçücük yürekleriyle kocaman bir iş başararak okuma yazmayı öğrenip sizlere program sunacak hale geldiler kendilerini kutluyor başarılarının devamını diliyorum.”dedi. 1.sınıf öğretmenleri Ali Güder ve Şükran Akbaş ise yaptıkları açıklamada sınıf öğrencilerinin okumaya başladıklarından dolayı çok mutlu olduklarını belirtirken, "Öğrencilerimiz ile okumaya geçişi okul idarecilerimiz ve velilerimizle tören şeklinde kutladık. Okuma yazma döneminde özverili davranan değerli velilerimize teşekkür ediyorum. Tatil döneminde bol bol kitap okumalarını tavsiye ediyorum. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmalarının ardından öğrenciler hazırlamış oldukları sahne programlarıyla, kendilerinin okullu olduklarını, öz güvenlerini, kendilerini ifade etme becerilerini velilerine sundular. Ayrıca Okul müzik öğretmeni Abdullah Kara yönetimindeki koro birbirinden güzel eserleri seslendirerek programa katılan velilerin zevkli dakikalar geçirmelerini sağladılar. Sınıf öğrencilerinin sahne performansları ise veliler tarafından beğeniyle takip edilerek bolca alkış aldı Öğrenciler ilk okuma-yazma ve ilk defterim sergi heyecanını bir doğum günü gibi pasta keserek taçlandırdılar.