Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde oğlu Musa Tatar ile yaşayan 12 çocuk, 65 torun sahibi 1889 doğumlu Mehmet Tatar ile 1894 doğumlu 5 çocuk, 27 torun ve 8 torununun torunu sahibi Fatma Solmaz, bayramda ziyaretlerine gelen yakınları ile ayrı bir sevinç yaşadı.

Geçen Ramazan Bayramı'nda bir şeker firmasının reklam filminde de oynayan Tatar, son günlerde yaşadığı sağlık problemleri nedeniyle yakınlarını işaret diliyle selamladı. Fatma Solmaz ise yakınlarıyla zorda olsa konuşarak bayram sevincini paylaştı.

- "Milletimiz bayramda birlik içinde olsun"

Fatma Solmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayramı yakınlarıyla geçirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Çocukları ve torunlarıyla birlikte olduğu zaman yaşama sevincinin daha da arttığını anlatan Solmaz, "Çocuklarım, torunlarım bütün sevdiklerimle birlikte 241'inci bayramımı geçiriyorum. Ama eski bayramların tadını vermiyor. Yine de ailece bir bayram geçirdiğim için çok mutluyum. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Milletimiz bayramda birlik içinde olsun" dedi.

Elini öpmeye gelen torunlarına şeker ikram etmeyi de ihmal etmeyen Solmaz, ilerlemiş yaşına rağmen neredeyse tüm ihtiyaçlarını yardım almadan kendisi karşılayabiliyor. Solmaz, uzun yaşamın sırrının ise doğal beslenme ve huzur olduğunu söylüyor.