İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Geleneksel Çocuk Oyunları Derneği (GEÇODER) tarafından Göksun Spor Salonunda düzenlenen şenlik kapsamında, ilçe merkezindeki ilkokul öğrencileri arasında "tombik, ikili yakan top, mendil kapmaca ve yağ satarım bal satarım" gibi oyunlar oynandı.

Kaymakam Ali Hamza Pehlivan, şenlikteki konuşmasında, geleneksel çocuk oyunlarının, takım ruhu, birlikte hareket etme gibi birçok özelliği bünyesinde taşıdığını söyledi.

Birçok şeyin sanal ortama taşındığı günümüzde, kültürün ve var olan değerlerin yaşatılmasının ve gelecek kuşaklara aktarılmasının önemini vurgulayan Pehlivan, şöyle konuştu:

"Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunlarımızı öğretmek açısından bu etkinliğin çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Geleceğimizin emanetçisi olan çocuklarımıza artan ölçüde değer vermek, onların hem eğitim ve öğretim anlamında, hem de psikososyal anlamda gelişmesine katkı sağlamak hem bizim hem de tüm toplumumuzun görevidir. İçinde bulunduğumuz teknoloji çağında birçok şey sanal ortama taşındı."

Çocukların dayanışma, takım ruhunu, koordineli hareket etme gibi davranışlarını teşvik eden bu tür oyunların unutulmaması gerektiğini ifade eden Pehlivan, şenliğin geleneksel oyunların hatırlanmasına katkı sağladığını kaydetti.

GEÇODER yetkilileri ise 2012 yılında hayat geçirilen ve yurt genelinde çeşitli il ve ilçelerde düzenlenen şenliklerle, gelenek ve göreneklerin yeni nesillere aktarılması ve öğrencilerde karşılıklı saygı ve sevgi bilincinin geliştirilmesinin hedeflendiği belirtti.

Şenlikte, Kaymakam Pehlivan, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Sait Şahin ve Emniyet Müdürü Ali Uzun, dereceye giren öğrencilere madalya ve kupalar verildi.