Kısa adı ÇUGEZ olan Çukurova Doğa Gezginleri Spor Kulübü önderliğinde 28-29 Aralık 2013 tarihlerinde düzenlenmiş olan tırmanışa dokuz ilden gelen katılımcıların yanında MADOSK bünyesinden Dernek Başkanı Özcan Baltacı ve Başkan Yardımcısı İsmail Nar katılarak ilimizi temsil ettiler. 

Aksaray ili sınırları içerisinde yer alan ve Erciyes dağından sonra İç Anadolu bölgesinin en yüksek ikinci dağı olan Hasan Dağı dağcılık tecrübesi yaşamak isteyenler için oldukça güzel bir fırsat olarak değerlendiriliyor. 3268 metre yüksekliğe sahip olan Hasan Dağı tıpkı Ağrı ve Nemrut dağları gibi sönmüş volkanik dağdır. 3235 metrelik “Küçük Zirve” adıyla anılan bir zirvesi daha vardır. Dağa adını veren ve dağın zirvesinde mezarı bulunan Hasan Dede eski zamanlarda bu dağ üzerinde yaşamış ve çevrede saygınlık kazanmış bir kişi olarak biliniyor. Bazıları Hasan Dede'nin Danişmentoğulları'nın komutanlarından biri olduğunu ve Haçlı seferleri sırasında II. Kılıçarslan ile birlikte çeşitli savaşlara katıldığını belirtiyorlar. Bazıları ise Hasan Dede'yi bir evliya olarak görüyorlar.

Faaliyetle ilgili olarak görüşlerini aldığımız MADOSK Başkanı Özcan Baltacı; Adana, Ankara, Antalya, İzmir, Kayseri, Konya, Mersin, Niğde ve Zonguldak illerinden gelen 50 civarında sporcu ile birlikte gerçekleştirilen tırmanışı başarı ile tamamlamaktan duydukları memnuniyeti belirtti. Tırmanışın ayrıntıları hakkında da kısaca bilgi veren Baltacı “28 Aralık günü Aksaray ili Helvadere Kasabası Karbeyaz Otel civarında kampımızı kurduk. Yoğun kar yağışı ve rüzgar sebebiyle, ekipte bulunan ve teknik malzemesi yetersiz olan bazı arkadaşlarımız tırmanışa katılmadılar. Bizler 28 kişilik bir grupla gece saat 02.00'de yürüyüşe başladık. Ağır hava şartları, özellikle tipi nedeniyle biraz zorlanmış olsak da 8 saatlik bir yürüyüşün ardından 22 sporcu olarak zirveye ulaştık. Ancak tipi ve rüzgarın durmaksızın devam etmesi yüzünden zirve keyfini yaşayamadan birkaç fotoğraf çekip geri dönüşe geçtik. 3 saat süren dönüş yürüyüşünün sonrasında saat 13.00 gibi kamp alanımıza döndük” dedi. Tırmanış organizasyonunda emeği geçenlere ve Adana ÇUGEZ (Çukurova Doğa Gezginleri Spor Kulübü) teşekkür eden Baltacı, ayrıca gerçekleştirdikleri bu tırmanışı Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı'ya armağan ettiklerini söyledi ve bundan sonra da Kahramanmaraş'ı MADOSK ismi altında başka faaliyetlerde de temsil etmeye devam edeceklerini belirtti.