Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde yürüme engelli 23 yaşındaki Burak Tunç, temsili askerlik uygulaması kapsamında bir günlüğüne de olsa askerlik yapmanın heyecanını yaşadı.
Elbistan’da yaşayan ve 6 yaşında geçirdiği hastalık sonucunda yürüme engelli kalan 23 yaşındaki Burak Tunç’un en büyük hayalinden biri olan askere gitme isteği, Elbistan İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yerine getirildi. Annesi Nevruz Tunç, oğlunun bu isteğini, Elbistan İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sinan Sert’e iletmesinin ardından gerekli işlemler hızla yerine getirildi. Annesi ile birlikte Elbistan İlçe Jandarma Komutanlığı’na bir günlük askerlik görevi için gelen Burak Tunç, askeri bot ve kamuflajını giydikten sonra eğitim alanına çıktı. Kendisi gibi vatani görevini yapan erbaşlarla birlikte komutanlarının gözetiminde eğitimden geçen Tunç, asker selamı vermeyi, ’rahat’ ve ’hazır ol’ gibi komutlarda nasıl durulacağını öğrendi. Nöbet tutan ve diğer faaliyetlere de iştirak eden Tunç, için yemin töreni düzenlendi. Tunç, elini, Türk bayrağı ve silahların üstüne koyarak ant içti. 
Bir günlüğüne de olsa askerlik yapmanın sevincini yaşayan Tunç, yemin töreni sonrasına yaptığı değerlendirmede, asker ocağında olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. 
Anne Nevruz Tunç ise, oğlunun en büyük hayalinden birinin askerlik yapmak olduğunu belirterek, “Askerlik yapmak, oğlumun en büyük hayaliydi. Bir anne olarak da oğlumu, askeri üniforma içerisinde görmeyi ben de çok istiyordum. Elbistan Kaymakamımız Tuncay Akkoyun, Elbistan İlçe Jandarma Komutanımız Yüzbaşı Sinan Sert başta olmak üzere hem oğlumun hem de benim hayalimin gerçeğe dönüşmesinde emek veren, destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi. 
Elbistan İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sinan Sert ve rütbeli personeller de Tunç’a bundan sonraki hayatında başarılar diledi.