Düldül Dağı eteğindeki köyün Bunsuz mezrasına fotoğraf çalışması için giden Arif Avize ve Durmuş Öztürk, 23 Nisan'da çocuklara sürpriz yaptı. Sanatçılar kendi imkanlarıyla temin ettikleri kırtasiye malzemesi ve giysileri öğrencilere dağıttı.
     Avize, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'ın doğa fotoğrafçılarına eşsiz imkanlar sunduğunu söyledi.
     Yaklaşık 10 yıldır bölgeye geldiklerini aktaran Avize, "Burası kentin batıdaki son köyü. Etrafı dağlarla çevrili bir alanda yaşayan çocukların çoğu kente hiç gitmemiş. Yıllardır okul sıkıntısı yaşıyorlardı ancak önceki yıl yapılan binada eğitimlerine devam ediyorlar" dedi.
    
     -"Yöre halkının sesini duyurduk"-
    
     Avize, zaman içerisinde bölgede yaşanan sıkıntılara tanıklık ettiklerini belirterek, şöyle devam etti:
     "Sadece fotoğraflarını çekmedik, yöre halkının ve çocukların dağlar arasından duyurmakta zorlandıkları sesleri olduk. Sosyal sorumluluk bilinci içerisinde her faaliyet sonrası neler yapabileceğimizi düşündük. Kimi zaman çocukları elbiselerle oyuncaklarla sevindirdik. Onların gözlerindeki ışık bize güç ve mutluluk verdi."
     23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda köylü çocuklarla olmak istediklerini dile getiren Avize, temin ettikleri giysi ve malzemeleri de çocuklara hediye ettiklerini kaydetti.
     Fotoğrafın sadece çekildiği yerde kalmaması gerektiğine işaret eden Öztürk de fotoğrafın gerçek unsurlarının sesi olması ve gözlerden öte gönüllere hitap etmesi gerektiğini vurguladı.
     Bunsuz mezrası sakinlerinden Veysel Canik ise fotoğraf sanatçılarının ilgisi sayesinde çocuklarının 2 yıl önce okula kavuştuklarını ifade ederek, "Çektikleri fotoğraflarla hem köyümüzün tanıtımına hem de yaşadığımız sorunların duyurulmasına katkı sağladılar. Şimdi de 23 Nisan'da çocuklarımıza hediyeler getirdiler. Teşekkür ediyoruz" diye konuştu.