Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği  , İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı ile ortak yürüttüğü “Sağlıklı Nesiller İçin Obeziteye Son” projesi kapsamında 50 izci ile bu kampa katılarak, dört gün boyunca Türkiye’nin  81 ilinden ve Dünyanın birçok ülkesinden yaklaşık 11 bin izcinin bulunduğu kampta, izcilerine kardeşliğe ve dostluğa dair çok güzel anılar yaşattı.
Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Deneği başkanı Ahmet Özkul "Milli Bilinç Kampı" hakkında şunları aktardı; 22 Nisan sabahı Çanakkale’ye ulaşıp, kısa Çanakkale gezisinin ardından, Eceabat ilçesine geçerek birçok alanda bulunan şehitlikleri ziyaret edip “Dedeciğim Biz Geldik” diyerek , ecdadımızın ruhlarına Fatihalar göndererek kampa başladık dedi .
Dernek başkanı Özkul, Kampın dört gün boyunca milli ve manevi bir atmosferde devam ettiğini, Türkiye genelinde okunan 430 bin Yasin-i şeriflerin ve hatimlerin duasının da yapıldığı  Regaip Kandili gecesi ve  on binlerin doldurduğu namazgahtaki Cuma namazı, Çanakkale ruhunun bu milletin evlatlarında yaşadığının bir göstergesi olduğunu belirtti.
Dernek başkanı Özkul, kampın son günü olan 25 Nisan Cumartesi sabahı saat 04:30 da izcilerin top sesleriyle uyandırıldığını, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehter bölüğünün  coşkulu kahramanlık marşlarıyla, askerimizin o günkü üğünü olan,  bir bardak çorba, bir dilim kızarmış ekmek alıp, kınalar yakılarak 57.Alay yürüyüşüne çıktıklarını, yaklaşık 12 km olan yürüyüşün, izcilerimiz için sevinç ve gurur kaynağı olduğunu belirtti.
Özkul, Çanakkale’nin , Milli bilincimizde ülkemizin kalbi olduğunu, yurdumuzdaki tüm çocuk ve gençlerimizin Çanakkale ruhunu orada yaşaması gerektiğini  söyledi.
Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Deneği İzcileri, kampı sorunsuz olarak tamamlayıp 26 Nisan günü Bursa’ya geçerek ecdat yadigarı güzel şehri gezip, 27 Nisan sabahı evlerine döndüler.