Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde oğlu Musa Tatar'la birlikte yaşayan 12 çocuk, 65 torun sahibi 1889 doğumlu Mehmet dede, bayramda kendisini ziyarete gelen torunlarıyla ayrı bir sevinç yaşadı.
     Geçen Ramazan Bayramı'nda bir şeker firmasının reklam filminde de oynayan Mehmet Tatar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayramı yakınlarıyla birlikte geçirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.
     Çocukları ve torunlarıyla birlikte olduğu zaman yaşama sevincinin daha da arttırdığını anlatan Tatar, ''Bu yıl çocuklarımla, torunlarımla ve sevenlerimle birlikte 246'ncı bayramımı geçiriyorum. Güzel bir duygu ancak eski bayramlar gibi olmuyor. O zaman çok farklıydı. Ama yine de ailece bir bayram geçirdiğim için çok mutluyum'' diye konuştu.
     Bir asrı geride bıraktığını ve bunun üzerinden de 23 sene geçtiğini ifade eden Tatar, ''Türkiye'de ve çevrede benden yaşlısı yokmuş. Herkesten çok bayramı ben gördüm. Kurban görevini de senelerdir hiç aksatmadım. Her şey geçip gidiyor, geriye bir ailen kalıyor. En büyük bayram ailenle birlikte olmak'' şeklinde konuştu.
     Tatar, elini öpmeye gelen torunlarına şeker ikram etmeyi de ihmal etmedi.
     Mehmet dede ilerlemiş yaşına rağmen bazı ihtiyaçlarını yardım almadan da karşılayabiliyor.