İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) yönetimi, Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde şehit öğretmenler Ahmet Bekar ve Nurettin Arslan'ı ilçe mezarlığındaki kabirleri başında andı.

İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz ve Yönetim Kurulu üyeleri, terör örgütünce şehit edilen Kahramanmaraşlı öğretmenler, Ahmet Bekar ve Nurettin Arslan'ı anmak üzere Andırın ilçesine geldi.

Şehit öğretmenleri, ilçe mezarlığındaki kabirleri başında anan İLKSAN yöneticileri, şehit öğretmenlerin ailelerini de ziyaret etti. 

Yılmaz, yaptığı açıklamada, 1990'dan itibaren şehit edilen 168 öğretmeni, her yıl mezarları başında andıklarını, bu yolla şehitlerin sürekli hafızalarda kalmasını sağlamaya çalıştıklarını söyledi. 

Öğretmenlerin gittikleri yerlere aydınlık götüren insanlar olduğuna işaret eden Yılmaz, şunları kaydetti: 

"Bu çocuklarımız, bu yavrularımız ve bu eğitim neferleri, geldikleri bölgelere aydınlık getirmek için gelmişlerdi. Onların elinde silahları yoktu, ınların ellerinde topları tüfekleri yoktu, sadece kalemleri vardı; amaçları o körpe yavrulara vatanını, milletini sevdirmek, gelecek günlere hazırlamak amacıyla köylerine gelmişlerdi ama maalesef bölücü hain örgütler tarafından, bölgenin aydınlanmasını istemeyen hain örgütler tarafından, okullarında, evlerinde, yollarında şehit edildiler. Elbette çok büyük acılar var. Bütün şehitlerimizi asker, polis, güvenlik güçleri, vatandaşlarımız olmak üzere hepsini rahmetle anıyorum çünkü onlar bu vatanın bayraklarıdır, temel taşlarıdır."