Hava durumu ile ilgili Meteoroloji tarafından yayınlanan son dakika uyarıları birbirini izledi. Yapılan son tahminlere göre hava sıcaklılarının yurdun birçok bölgesinde düşmesi beklenirken özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde şiddetli sağanak yağış bekleniyor. Parçalı ve çok bulutlu havanın hakim olduğu İstanbul il genelinde ise vatandaşlar “Bugün yağmur yağacak mı?” sorusunun cevabını araştırıyor. Peki, bugün İstanbul hava durumu nasıl? İşte 16 Nisan Meteoroloji hava tahmin raporu…

GÜNCEL HAVA DURUMU – 16 NİSAN

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Güney Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Sakarya çevrelerinin yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Bu sabah saatlerinde Antalya'nın doğusunda, öğle saatlerinden itibaren Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu’nun güneyi, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının ise kuzey ve doğu kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

SEL ve SU BASKINI UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından son dakika sağanak yağış ve sel uyarısı geldi. Yapılan tahminlere göre bu sabah saatlerinde Antalya'nın doğusu ile öğle saatlerinden sonra Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun güneyi ile Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, kar erimeleri, yıldırım tehlikesi, dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İSTANBUL HAVA DURUMU

Bulutlu ve serin havanın hakim olduğu İstanbul il genelinde vatandaşlar “Bugün yağmur yağacak mı?” sorusunun cevabını araştırıyor. Hemen belirtelim ki il genelinde bugün yağmur beklenmiyor. Havanın parçalı ve çok bulutlu seyretmesi beklenirken, sıcaklıkların 14 derece dolaylarında olması bekleniyor.