İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Hayrat İnsani Yardım Derneği tarafından Merkez Onikişubat ilçesinde açılan Suriye Muhacir Okulu öğrencilerine, İHH Kahramanmaraş İnsani Yardım Derneğince 150 mont yardımı yapıldı.
Derneğin Kahramanmaraş Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Arık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İHH olarak yetim, kimsesiz, ihtiyaç sahibi ve muhacir ailelerin yanında olduklarını söyledi.

Kahramanmaraş'ta etkili olan soğuk havanın günlük yaşamı zorlaştırdığını belirten Arık, bu kapsamda çeşitli kışlık yardım faaliyetlerini sürdürdüklerini belirtti.

Suriyeli öğrenciler için açılan okulda hayırseverlerin katkısıyla mont yardımı yaptıklarını dile getiren Arık, şunları kaydetti:

"Muhacir çocukların hem yüreklerin hem de bedenlerini ısıtmak amacıyla mont dağıtımına devam ediyoruz. 150 montu Suriye Muhacir Okulundaki çocuklara verdik. Aynı zamanda dernek olarak kentteki ihtiyaç sahibi ve yetim çocuklarımıza yardımlarımız devam ediyor. Bizlere bu yardımları sağlayan hayırsever kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Bu tür yardımlarının devamını kendilerinden bekliyoruz."

Aldıkları montların heyecanını yaşayan Suriyeli öğrenciler de İHH'ya katkılarından dolayı teşekkür etti.

Suriye müfredatının yanında Türkçe eğitim alan Suriyeli öğrencilerden bazılarının ezberlediği İstiklal Marşı'nı okuması duygusal anlar yaşattı.