İzmir'in Karşıyaka Belediyesi, personeline işaret dili eğitimi vermeye başladı. Her müdürlükten en az iki kişi, işaret dilini öğrenecek ve belediyeye giden işitme ya da konuşma engelli vatandaşlarla daha rahat iletişim kurulacak. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, “Karşıyaka’da engeller kalkacak. Dezavantajlı vatandaşlarımız çok daha iyi hizmet alacak.” dedi.

BÜTÜN BİRİMLER EĞİTİM ALACAK

İşaret Dili Uzmanı Sevim Bilici tarafından verilen eğitimler üç ay sürecek. Vatandaşla birebir iletişim halinde olan 50’nin üzerinde belediye personeliyle Kent A.Ş.’nin sosyal tesislerinde çalışan kafeterya ve restoran görevlileri, haftada iki gün, toplam 4 saat eğitim alacak. Talebin artması halinde bütün personele bu eğitim verilebilecek. İşaret dilini öğrenenler sayesinde, işitme ve konuşma engeli bulunan vatandaşlara daha kaliteli hizmet verilecek.

'DAHA HIZLI, ETKİN ÇÖZÜM'

Eğitimin ilk dersine katılan Başkan Akpınar, engellilerin ihtiyaçlarına önem verdiklerini ve onların yaşam kalitesini arttırmak için çalıştıklarını söyledi. Akpınar, “İşaret dili eğitimleri sayesinde, belediyede işi olan ya da sosyal tesislerimizi kullanan işitme ve konuşma engelli yurttaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunacağız. Onları daha iyi anlamak ve isteklerine hızlı bir şekilde karşılık vermek adına önemli bir adım attığımızı düşünüyorum.” dedi. Karşıyaka’da engelleri kaldırmak için büyük mücadele verdiklerini belirten Başkan Akpınar “Görme engelliler için sarı şeritli yolları yeniliyor, yaygınlaştırıyoruz. Kabartma yazılı kartvizitlerimizle hizmeti ayaklarına getiriyoruz. İşitme engelli yurttaşlarımız için de çeşitli aktiviteler düzenleyerek, onların sosyal yaşama katılmalarını sağlıyoruz. Belediye binamız engelsiz durumda. Bu yönde çalışmalarımız aralıksız sürecek.” diye konuştu.