Kahramanmaraş'ta çeşitli firmalar, kurum ve kuruluşlar Muharrem ayı dolayısıyla aşure programları düzenlemeye devam ediyor.

Karamanmaraş'ın önde gelen firmalarından Mak Yapı, Pixel Decodizayn ve Ekoçit tarafından da 1. Aşure programı düzenlendi. Hazırlanan 1000 kişilik aşure misafirlere ve yoldan geçen vatandaşlara ikram edildi. Programa inşaat firmalarının 

Aşure Programıyla ilgili bir açıklama yapan Mak Yapı Firma Yetkilisi Mehmet Akif Kamalak "Bu mübarek ayın tüm İslam elemin eve Kahramanmaraş halkına hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu tür etkinliklerin vatanımıza,milletimize huzur, bereket ve mutluluk getirmesini diliyorum. Katılan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum. Allah nasip ederse bundan sonraki yıllarda da bu güzel geleneği devam ettireceğiz" dedi.

Aşure Programını düzenleten firmalardan Pixel Decodizayn Firma Yetkilisi Mehmet Özata'da konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Bu tür etkinliklerin birlik ve beraberliğimizin artırılmasın yönünden çok önemli olduğunu" ifade etti. Özata şunları söyledi:

"Muharrem ayının tüm İslam alemine ve Kahramanmaraş halkına, davetimizi kabul ederek etkinliğimize katılan dostlarımıza hayırlara vesile olmasını diliyorum. Allahım hayırlara vesile kılsın. Aşureyi yapma amacımız bütün dostlarımızla birlikte dualarımızın kabul edilmesidir." 

Ekoçit firma yetkilisi Ahmet Sepetçi'de yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Tüm İsla aleminin Muharrem ayını kutluyor, bizi yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.