Yeni Sanayi Sitesi'ndeki bir marangoz atölyesinde çalışan Durdu Mehmet Tıraş, 30 yıl önce geçirdiği iş kazası sonrası sol elini bilekten kaybetti. Yaşadığı kazanın ardından iş hayatına devam etme kararı alan Tıraş, 2008'de ''H'' sınıfı ehliyet sürücü belgesi aldı.
     Yaklaşık 2 yıl öncesine kadar sürücü belgesiyle araç kullanan Tıraş, başka bir işi için gittiği Emniyet Müdürlüğü'nde belgesinin iptal edildiğini öğrendi.
     Sürücü belgesini kendisine verilen rapora istinaden aldığını belirten Tıraş, gazetecilere yaptığı açıklamada, haklı olduğu bir davada haklılığını ispatlamak için 2 yıl mücadele ettiğini ifade etti.
     İlk olarak yeniden rapor almak için Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'ne başvurduğunu bildiren Tıraş, ''Heyet, benimle ilgilenmeden 'H sınıfı ehliyeti alamazsın, araç kullanamazsın' diyerek beni dışarı çıkarttı. Daha sonra Kahramanmaraş İnsan Hakları Kurulu'na gittim ama buradan da sonuç alamadım. Ardından Adana'ya gittim, ancak sonuç çıkmadı. En son Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nden raporumu aldım'' diye konuştu.
     Hastanenin kendisi için ''H sınıfı ehliyet alabilir, otomatik araç kullanabilir'' raporu düzenlediğini aktaran Tıraş, 2 yıl verdiği mücadelenin ardından sürücü belgesini yeniden aldığını aktardı.
     Bu mücadelenin kendisi için büyük önem taşıdığını anlatan Tıraş, şöyle devam etti:
     ''Kimi zaman bana 'Bu kadar uğraşma boş ver ne gereği var' dediler. Ama, bu benim en doğal hakkım ve bir engelliysem hayattan soyutlanmamam gerekiyordu. Ben de ehliyetimi alıp araç kullanmak istiyorum. Bir engellinin mücadelesi mutlu bitti. Ben mağdur oldum, başka kişiler mağdur olmasın. 2 yıldan bu yana çok sıkıntı çektim ve psikolojim bozuldu. Bundan dolayı konuyla ilgili suç duyurusunda da bulundum. Hukuki olarak ta takipçisi olacağım. Kimin hatası varsa soruşturulmasını istiyorum. Başka da hiç bir talebim yok.''