Toplum Destekli Polislik (TDP) ekipleri, Yaz Kur'an Kursları öğrencileriyle baraj ve gölet kenarlarında vakit geçiren vatandaşı boğulmalara karşı broşürle uyardı.

Eikper, son 2 ayda baraj ve göletlere giren 1'i çocuk 10 kişinin boğularak hayatını kaybettiği bölgeler başta olmak üzere, kentte yaz kursları verilen camilerde vatandaşı boğulmalara karşı uyarmak için çalışma başlattı.

Özellikle son dönemlerde yaşanan boğulma vakalarına dikkati çeken ekipler, akıntı ve boğulmaya karşı alınması gereken önlemler ile ilgili vatandaşa yaklaşık bin broşür dağıttı.

Broşür dağıtımının ardından uygulamalı olarak eğitim veren polis memuru Hacı Ömer Gözüaçık, vatandaşlardan bilmedikleri suya girmemelerini istedi.

Gözüaçık, boğulma tehlikesi geçiren kişnin panik yapmaması veya kendisini kurtarmaya gelen kişilere sarılmaması gerektiğini belirterek, cankurtaran olmayan yerlerde ve yasaklanan bölgelerde suya girilmesinin istenmeyen durumlarla sonuçlanabileceğini anlattı.

Konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'da bir yazılı açıklama yaparak, vatandaşın tehlikeli bölgelerde suya girmemesini gerektiğini ve piknik yapan alilerin çocuklarına dikkat etmeleri uyarısında bulundu.