Cumhuriyet Başsavcılığı, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Kalkınma Derneği işbirliği Kahramanmaraş Adalet sarayında 22.05.2013 tarihinde Çocuk Cinsel İstismarına Profesyonel Yaklaşım Paneli düzenlendi. Panele Cumhuriyet Savcıları, konu ile ilgili uzmanlar, okul müdürleri, rehber öğretmenler katıldı. 

Panel açılış konuşmasında konuşan Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük "geleceğimiz olan çocuklarımızın örselenmemesi için kurumların birlikte çalışmalarının önemine" vurgu yaparak "bu eksende yapılacak çalışmaların önemini" belirtti. "Çalışmanın verimli geçmesini temenni ederim." dedi.

Kahramanmaraş Kalkınma Derneği Başkanı Uzm. Dr. Alper Keten Derneğin benzer çalışmalara devam edeceğini belirterek çalışmanın verimli geçmesi dileklerini sundu.  

Necip Fazıl Şehir Hastanesi Pediatri Kliniğinden Uzm. Dr. M. Ali Varkal'ın yöneticiliğinde yapılan panelde Necip Fazıl Şehir Hastanesi Çocuk ruh sağlığı kliniğinden Uzm. Dr. Hayati Sınır; "istismara uğramış çocukların ne gibi ruhsal belirtiler gösterdiğini, istismara uğramış çocukların nasıl ele alınması gerektiği" konularında sunum yaptı. "Çocuk istismar vakalarının çok büyük bir kısmının saptanamadığı, saptanan vakaların da uygunsuz tutumlar nedeniyle örselenmelerinin daha da arttığını, istismara uğramış çocukların yaşadıkları korku ve kaygı nedeniyle yaşadıkları durumu anlatmaktan çekindiklerini" belirtti.

Necip Fazıl Şehir Hastanesi Psikiyatri Kliniğinden Uzm. Dr. Mihriban Dalkıran Varkal; "çocuğu cinsel istismara uğramış anne babaların yaşadığı sorunlardan" söz etti. "Ailelerin olayı ilk öğrendiklerinde inanmakta zorladıkları, inkar ettikleri sonrasında suçluluk duyguları yaşadığı, utanç duydukları ve çocukları ve ailelerinin geleceği ile endişeler yaşadığını" vurguladı. 

K.S.Ü. Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Yard. Doç. Dr. Ramazan Karanfil yaptığı konuşmasında çocuk istismar konusunda adli tıp uygulamalarını anlatarak bu konuda Kahramanmaraş'ta rastlanan çocuk istismarı olgularını sundu. 

Cumhuriyet savcısı Uğur Koç konuşmasında; çocuk istismarının yasal mevzuatı ve izlenmesi gereken yolu ayrıntılı bir şekilde sundu.
 
Daha sonra Okul müdürleri, rehber öğretmenler sorularını uzman kişilere ve Cumhuriyet Savcılarına yönelttiler, karşılıklı soru cevap ile devam eden toplantı geleceğimiz olan çocukların korunmasında iyi dilekler sunarak sonlandırıldı.