Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) Kahramanmaraş'ta, dağda mahsur kalan bir fotoğrafçıyı kurtarma tatbikatı yaptı.

Tatbikata katılan 27 personel ve 4 dağcı, 30 metre yükseklikte kaza geçirerek yaralanmış bir fotoğrafçıyı kurtardı.

İl Sağlık Müdürü İlker Çitil, tatbikat sonrası yaptığı açıklamada, Dönel dağında Kahramanmaraş UMKE olarak, yüksekten ve uçurumdan hasta ve yaralı kurtarma, zor koşullarda yaşama ve çalışma konulu eğitim verdiklerini belirtti. 

Eğitimlerin Elbistan Dağcılık Kulübü üyeleri ve antrenörleri desteğinde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ait kamp alanında gerçekleştirildiğini belirten Çitil, şunları kaydetti:

"Eğitimlerimize 27 personel ve 4 dağcı katıldı. Dağcılık ve kurtarma antrenörlerimiz, pratik derslerinden sonra 30 metrelik yükseklikte kaza geçirmiş ve yaralanmış bir fotoğrafçının kurtarılması konulu gerçeği aratmayan başarılı bir kurtarma tatbikatı yaptı."

Bölgenin dağcılık için de elverişli olduğunu ifade eden Çitil, UMKE ekiplerinin aldıkları eğitimlerle zor şartlarda ani müdahalelerle hayat kurtarmaya devam edeceğini kaydetti.

UMKE'nin ulusal ve uluslararası birçok yerde görev aldığına dikkati çeken Çitil, "Ekip içerisinde uyum ve dayanışma, bilgi ve becerilerin artırılması önemlidir. Ekibe yeni katılanların oryantasyonu için bu tür eğitimlerin gerekli olduğunu biliyoruz. Önümüzdeki dönemlerde de bu eğitimlerimize devam ettireceğiz" ifadelerini kullandı.

Halk Sağlığı İl Müdürü Ahmet Yener'in de katıldığı tatbikatta, ekiplere başarı belgesi verildi.